Panica varanului - un semn bun (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 13:43
10282 citiri
Panica varanului - un semn bun (Opinii)
Foto: dcnews.ro

Dupa raportul MCV e greu sa mai fii optimist, sa mai poti decela semne bune. Si, totusi, panica lui Dan Voiculescu, aceea care l-a impins sa demisioneze din Senat, aceea care l-a facut sa vorbeasca despre transformarea coabitarii in fraternizare cu Traian Basescu, este un semn bun. Un mic semn bun.

Este semnul ca varanul politicii romanesti nu controleaza inca Justitia asa cum isi propusese si ca jocurile nu curg in favoarea sa.

Motivul gasit de Dan Voiculescu pentru a demisiona din Senat este chiar mai ridicol decat la precedenta demisie, din vara trecuta: "in ultimul timp se speculeaza faptul ca imunitatea a devenit o piedica in calea actului de justitie. Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara. Ca urmare, demisionez din Senat."

Nu s-a pus nicio clipa problema imunitatii lui Dan Voiculescu, de care nu ar fi beneficiat decat in caz de perchezitie si arestare, chestiuni care nici macar nu au intrat in discutie.

Dan Voiculescu a demisonat tocmai pentru a impiedica Justitia.

Pe 31 ianuarie dosarul in care este acuzat de prejudicierea Institutului pentru Cercetari Alimentare a avut termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde fusese retrimis de Tribunalul Bucuresti imediat ce Dan Voiculescu a castigat alegerile din colegiul 8 Bucuresti, in pofida tertipului cu nedepunerea juramantului.

Riscul unei condamnari rapide era enorm fara alta cale de atac decat completul de 5 al aceleiasi ICCJ, instanta care l-a trimis dupa gratii pe Adrian Nastase.

Dan Voiculescu a demisionat din Senat din nou pentru a scapa de judecata la Inalta Curte, pentru a fi din nou judecat de tribunal, de la capat, pentru a avea doua cai de atac impotriva sentintei, ceea ce cu siguranta ii da suficient timp pana la prescriere.

Cu aceasta demisie, Dan Voiculescu si-a castigat intr-un fel imunitatea, nu si-a pierdut-o.

Dan Voiculescu a mai facut o data exact acelasi lucru, in iunie anul trecut. Si a candidat totusi din nou stiind ca revenirea in Senat il va aduce inapoi la temuta Inalta Curte de Casatie de Justitie.

De ce a mai candidat atunci? Pentru ca era sigur ca, odata ce USL va castiga alegerile, va incaleca Justitia, pentru ca era sigur ca suspendarea lui Traian Basescu va avea efectul scontat si marioneta sa Crin Antonescu va numi procurorii-sefi si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Era convins ca revolutia penalilor va invinge repede si total.

Nu i-a iesit. Demiterea presedintelui a esuat, chiar daca pretul platit pentru Romania in contul acestei operatiuni demente este unul urias. Iar Victor Ponta nu se dovedeste atat de obedient pe cat spera varanul.

Liderul PSD joaca la doua capete, zice ca Felix, dar mai asculta si ce-i pretinde Comisia Europeana. Este motivul pentru care Dan Voiculescu a invocat transformarea acordului de coabitare intr-unul de fraternizare si a avertizat ca va urmari cu mare atentie evolutia acordului de la Cotroceni.

Cu toate ca papusa lui Felix de la Justitie, Mona Pivniceru, a pus samanta conflictului in CSM, cu toate ca aceeasi doamna a incercat sa trimita la cele doua parchete doi ridicoli (sau cum se numeste cel care nu stie cine e partenerul Romaniei in cadrul MCV?), cu toate presiunile facute seara de seara de Antena 3 care a declansat un adevarat Jihad impotriva Justitiei din Romania, acuzat inclusiv in raportul MCV, aceasta nu a fost inca incalecata.

Cel putin nu la nivelul de care depinde soarta lui Dan Voiculescu. Asa ca, in iminenta condamnarii, varanul a fugit din nou, amenintand cu o noua suspendare a presedintelui. Sansele lui de reusita sunt insa minime. De aceea, si este panicat.

Liviu Dragnea i-a taiat macaroana, excluzand ipoteza unui nou asalt asupra Palatului Cotroceni. Nu-l suspectez pe Liviu Dragnea de un mare atasament la valorile Justitiei, dar Guvernul nu-si permite sa rupa puntile cu UE.

Nu ma indoiesc ca Dan Voiculescu va scapa, pentru ca nu mai e timp pentru a se ajunge la o sentinta definitiva si irevocabila in dosarul ICA.

Dupa cum nu mai indoiesc ca Dan Voiculescu isi va continua asaltul asupra institutiilor statului, in primul rand cu ghioaga numita Intact. Dar deocamdata a fost nevoit sa fuga, ceea ce inseamna ca deocmadata nu a castigat.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Voiculescu demisie Senat, #Voiculescu fuge justitie, #Voiculescu imunitate demisie , #demisie