Obrazul subtire cu Felix se tine (Opinii)

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 23:20
4904 citiri
Obrazul subtire cu Felix se tine (Opinii)
Foto: Arhiva

Este o oarecare diferenta intre zambetele cu care e intampinat adesea scamatorul Dan Diaconescu sau rasetele provocate de comicul Gigi Becali, atunci cand da sa vorbeasca, si modul cum e luat in serios iluzionistul Felix, atunci cand ne serveste ideile sale fixe la propria sa televiziune, raspunzand intrebarilor propriului sau anagajat.

In rest, n-ar fi mare diferenta daca punem la cantar, pe de o parte, giumbuslucurile lui Diaconescu si bufoneriile lui Gigi, iar pe partea cealalta ideile fixe ale neclintitului Felix.

Parintele referendumurilor

Cea mai fixa dintre toate ideile ale prosperului om de Antene este de departe asta cu referendumul. Primul referendum a fost un chix de 22 miloane euro respectiv cate un euro de caciula. N-a platit nici agitatorul Geoana, nici organizatorul Tariceanu, nici initiatorul Felix. Au platit caciulile.

Al doilea a fost un vax de peste 22 milioane euro, respectiv mai mult decat un euro de palarie, intrucat pe parcurs am vandut caciula din cauza crizei. Fireste, n-au platit Ponta sau Crin, cei care organizasera dezastruos afacerea. Au platit numai palariile.

Cel de al treilea referendum preconizat de Felix ar insemna inca un euro de chelie, intrucat in final am vandut si palaria, cand am vazut ca marirea salariior nu acopera explozia preturilor.

Cine aude de inca un referendum, ar putea crede ca sta de vorba cu Benny Hill, daca n-ar sti ca de stapanul Antenelor si de proprietarul imperiului Grivco, depinde infatisarea multor obrazuri pudrate si dichisite la respectivele televiziuni pentru ca sa arate in fata alegatorilor mai ceva ca ingerasii sau, dimpotriva, mai rau decat Scaraotchi, in functie de efectul potrivit pentru omul potrivit.

Dupa cat se pare, chiar si Victor Ponta a inteles cum ne-am bate cuie in talpa cu inca un refendum, Crin Antonescu a priceput si el pe jumatate ca am intins prea mult coarda, Tariceanu s-a exprimat clar ca nu vrea sa trecem de la sarba la vals si numai Felix tot bate saua celui de al treilea referendum.

Parintele referendumurilor non stop si-a expus noile planuri, adica tot cele vechi, in dialogul de luni seara cu un subaltern al sau, lasandu-se interpelat la o Antena a sa.

Este jenant faptul ca un domn la varsta si cu pretentiile domnului Voiculescu se face de ras in fata telespectatorilor, lansand o idee la care s-ar fi crucit chiar si Gigi Becali, cand nu plonjase inca in USL.

De ce se face Felix de rasul curcilor

In primul rand, asa cum spuneam, timpul este scurt. Cel de al doilea referendum a demonstrat cu varf si indesat ce inseamna un lucru facut la repezeala, conform planului improvizat de Felix, aplicat dupa programul lui Ponta si ajustat cu pixul lui Dragnea.

In al doilea rand, nici macar Eugen Nicolaescu, inversunatul papagal al suspendarilor si demiterilor, n-ar gasi petext de incalcare a Constitutiei in numai doua luni si ceva, decat daca ar incalca-o el insusi, afirmand ca-i incalcata, atunci cand nu e.

In al treilea rand, cuvantul referendum a ajuns un fel de sperietoare de ciori. Cu gandul la sperietoare, nu-i exclus ca alegatorii s-o ia la goana. Nu prevad sa-i mai poate aduna nici Radu Mazare aliindu-i imbracati in sutiene, nici Liviu Dragnea scotandu-i din cimitire, dar nici oamenii de rand parca nu s-ar inghesui acolo, unde altii s-au fript in ciorba.

Cine mai urca in autobuz, cand stie ca altora, de la autobuze, li s-a tras? Ideea lui Voiculescu ar scadea dramatic participarea la vot si n-ar fi exclus sa iasa in paguba tocmai USL.

Si in ultimul, al patrulea rand, suspendarea presedintelui este imposibila din lipsa interimatului: nu va renunta Crin Antonescu la candidatura din Teleorman, ca sa stea o luna la Cotroceni, cu final incert. Mai mult, ar fi greu de gasit chiar si un alt senator, dispus sa se faca el presedinte de senat, renuntand la colegiu pentru nici o luna, interimat.

De ce loveste Felix cu buzduganul

Felix insusi stie ca loveste cu buzduganul ca sa striveasca o musca. Dar nu o face deagaba. In campanie, are nevoie de publicitate mai mult decat oricand.

Ei stie bine ca ii este contestata candidatura desi e clar ca aceasta contestatie nu prea are sansa de izbanda. Bila alba. Dar stie ca sta rau al capitolul carisma. Bila neagra. O infatisare de ghiftuit nu-l atrage pe alegator. Imaginea este dezastruoasa.

In schimb, zbuciumul antiprezidential atrage. Chiar daca dorinta de suspendare n-are cum sa reuseasca, alegatorul va vedea ca se zbate, ca este prezent, activ, bataios, ca lupta.

Prima suspendare a dorit-o din inima, in al doilea referendum a crezut sincer, dar al treilea nu poate fi decat o perdea de fum. Totusi, la urna, chiar si perdelele de fum pot aduna voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta premier, #Dan Voiuclescu PC, #Dan Daiaconescu PPDD, #Gigi Becali PNL , #Gigi Becali