Avocatul lui Voiculescu contesta sechestrul pus in dosarul ICA: Confiscarea e departe

Miercuri, 13 August 2014, ora 17:27
4452 citiri
Avocatul lui Voiculescu contesta sechestrul pus in dosarul ICA: Confiscarea e departe

Maria Vasii, unul dintre avocatii familiei Voiculescu, a declarat, miercuri, ca a contestat in instanta confiscarea bunurilor puse sub sechestru in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.

Reprezentantii proprietarilor si chiriasilor terenurilor si cladirilor confiscate in dosarul ICA au fost citati, miercuri, la sediul DNA, pentru a fi instiintati oficial cu privire la instituirea sechestrelor, informeaza B1TV.

Procedural, urmeaza ca Ministerul Finantelor sa treaca la executarea sechestrelor, prin intermediul ANAF, institutie care sustine ca nu a primit decizia finala data vineri de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza sursa citata.

La iesirea din sediul DNA, Maria Vasii, care le-a reprezentat pe fiicele lui Dan Voiculescu, le-a spus jurnalistilor ca a contestat in instanta executarea sechestrului, urmand ca motivele sa fie cunoscute de opinia publica in curand.

"Masura nu are fundament legal", a opinat avocata.

Intrebata de jurnalisti daca exista riscul ca posturile de televiziune detinute de familia Voiculescu sa se inchida din cauza masurii impuse de instanta, avocata a negat.

"Sub nicio forma nu se putea discuta de o asemenea ipoteza (...) una din opozitiile noastre este si ca bunurile trebuiau evaluate si individualizate in teren. Masura sechestrului despre care discutam astazi e doar o notare in cartea funciara si nu antreneaza alte consecinte juridice fata de terti", a explicat Maria Vasii.

Kovesi: Antena 3 nu a fost confiscata de DNA (Video)

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

In plus, aceasta a declarat ca avocatii familiei Voiculescu nu au fost contactati pana acum de Ministerul Finantelor.

"Nu avem alte cunostinte despre un alt demers. Nu ne-a fost adusa la cunostinta nicio alta procedura. E primul demers despre care aflam astazi", a explicat ea.

In ceea ce il priveste pe Dan Voiculescu, avocata a spus ca nu a discutat cu el dupa ce a ajuns in penitenciar, dar a aflat de la colegi ca are "starea de spirit a unui condamnat care nu isi intelege condamnarea si are convingerea ca procesul sau a iesit din tipare".

"Confiscarea e departe. Avem deschise caile de atac (...) Asteptam decizia judecatorilor, speram ca va fi inainte de confiscarea efectiva", a conchis aceasta.

Vineri, completul de doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti care a decis condamnarea la ani grei de inchisoare ca invinuitilor din dosarul ICA a mai hotarat sa puna sechestru asigurator pe conturile si bunurile lui Dan Voiculescu, precum si sa confiste mai multe imobile apartinandu-i acestuia sau familiei, pentru recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Confiscari pe banda rulanta, de la apartament si bani la sediul Antena 3

Valorificarea bunurior confiscate, printre care si sediile Grivco si Antena Group, va trebui facuta de statul roman prin intermediul ANAF, care poate decide ulterior fie vanzarea, fie inchirierea lor. In acest ultim caz, statul va trebui sa decida ce chirie va cere de la proprietarii televiziunilor din trustul Intact.

Citeste si:
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Pe scurt, acest pachet...