Dan Voiculescu, pe lista Ostpol a celor mai influenti oligarhi care modeleaza Europa de Est

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 11:21
10975 citiri
Dan Voiculescu, pe lista Ostpol a celor mai influenti oligarhi care modeleaza Europa de Est
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dan Voiculescu se afla pe lista celor mai influenti 17 oligarhi din Europa de Est, intocmita de o publicatie germana.

Ostpol.de, o revista online ce prezinta zilnic anchete, reportaje si analize despre ce se intampla in regiunea noastra, a realizat un top inedit cu ocazia Zilei Anticoruptie.

Publicatia, care ofera continut in germana, engleza si rusa, a rugat jurnalisti de ancheta din 17 tari din Europa de Est sa faca un portret al celui mai influent oligarh din statul in care traiesc.

Iar printre acestia se numara si Dan Voiculescu. Descrierea lui a fost facuta de Madalin Necsutu, ziarist specializat in Afaceri Externe si reporter de investigatie, care scrie pentru Evenimentul Zilei Moldova si Balkan Insight.

"Numiti 'magnati' in Occident sau 'oligarhi' in Est, in Romania acestia sunt cunoscuti ca 'moguli'. In prezent, datorita unei aprigi lupte anticoruptie, ei sunt mai putin influenti ca acum 10 ani.

Cei mai multi au legaturi cu Securitatea din comunism si serviciile secrete. Unul dintre cele mai graitoare exemple este Dan Voiculescu, patronul Intact Media Group, care detine cateva institutii de presa, inclusiv posturi de televiziune si radio, ziare si site-uri de stiri.

In 2009, concernul sau era estimata la 1,5 miliarde de euro. Inainte sa fie condamnat la 10 ani de inchisoare pentru coroptie si privatizari ilegale in 2014, Voiculescu avea o avere estimata la 250 de milioane de euro. Toate afacerile sale sunt controlate prin intermediul apropiatilor si membrilor familiei.

Voiculescu este in continuare un mogul media, foarte implicat in politica. El actioneaza prin intermediul asa-zisilor jurnalisti, insa in realitate, acestia sunt mercenari ai presei".

Printre numele incluse in lista se mai numara si Vlad Plahotniuc (Moldova), Alisher Usmanov (Rusia) si Gagik Tsarukyan (Bulgaria).

Citeste si Dan Voiculescu a scapat de inchisoare. Spune ca a facut "preinfarct la intestin" si ca nu exista prejudiciu: Voi lupta pe viata si pe moarte

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Dan Voiculescu moguli , #inchisoare