Grapini vrea sa "denunte" in Parlamentul European condamnarea lui Voiculescu

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 22:14
3197 citiri
Grapini vrea sa "denunte" in Parlamentul European condamnarea lui Voiculescu
Foto: danvoiculescu.net

Europarlamentul Maria Grapini, vicepresedinte PC, vrea sa "denunte" in Parlamentul European modul in care a fost condamant Dan Voiculescu.

"Eu nu vreau sa particularizez la cazul Voiculescu, ci sa vorbesc de principii, pentru ca dreptul de aparare nu trebuie sa ti-l ia nimeni. Nu merg pe fondul problemei, ci pe modalitate, pe procedura. In momentul in care apar probe esti obligat sa nu respingi probele noi. Pentru asta vreau sa pledez. Cu o corelare foarte clara economica. Pentru ca toti cei care merg la CEDO acum din Romania si castiga primesc bani de la bugetele nationale", a declarat Grapini pentru Stiri pe surse.

Cine spune Dan Voiculescu ca va fi urmatorul premier

Mai mult, spune ea, nu va vorbi doar despre Dan Voiculescu, ci despre toti cei 12 inculpati in dosarul ICA.

"Problema pe care o vad eu fara logica este ca se confisca niste bunuri ale unor persoane care nu au fost parte in proces. Vorbim acum de Grupul Intact, care nu a avut posibilitatea sa se apere, pentru ca nu a fost parte in proces. Trebuie sa-i dai dreptul sa se apere omului", a continuat Grapini.

De asemenea, europarlamentarul considera o nedreptate si faptul ca au fost confiscati bani din conturile fetelor lui Dan Voiculescu.

"Sau confiscarea banilor din conturile fetelor. Ele nu au fost parte in proces. N-au putut sa se duca sa se apere. Daca a fost o neregula in privatizarea ICA si chiar nu stiu fondul problemei, atunci ii iei inapoi ICA, adica obiectul privatizarii. Daca valoareaza atat, ia-l inapoi. Cu toate ca in acesti ani, 10 ani, s-au facut investitii acolo. S-a aratat ca s-au facut investitii", a continuat Maria Grapini.

Dan Voiculescu a fost condamnat la inceputul lunii august la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Instanta a dispus si confiscarea de bunuri si sume de bani de la mai multi inculpati, dar si de la fiicele lui Dan Voiculescu. Printre bunurile imobile confiscate se numara sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Maria Grapini PE Dan Voiculescu, #Maria Grapini discurs PE, #Dan Voiculescu inchisoare ICA , #inchisoare