Votul anti sau pro Voiculescu poate decide viitorul presedinte

Miercuri, 13 August 2014, ora 11:51
2339 citiri

Eu cred ca poporul s-a obisnuit cu furtul din bunurile patriei si cu mocirla din politica romaneasa. Singura dilema este de partea cui sa se pozitioneze. Nu ca ar fi ceva nou, deosebit, in politica din tara noastra, dar undeva trebuie sa pui stampila.

Odata cu apropiata iesire din scena a lui Traian Basescu, toata atentia opiniei publice in campania electorala din toamna se va focusa pe fenomenul Dan Voiculescu. "Marinarul" a debarcat la tarmul politicii romanesti si se pregateste de pensionare. Daca nu vrea el, il ajuta social-democratii.

Cand va dori sa-si deschida o scoala pentru tinerii politicieni, asa cum a declarat, ramane sa aleaga locul. Important este sa nu i-l impuna altii.

Daca va asteptati la dezbaterile candidatilor pe programe, proiecte, idei, principii si valori, eu zic ca sunteti usori naivi. Nu cred ca va fi timp pentru asa ceva. Cand vrei sa-ti distrugi inamicul, in politica actuala damboviteana, nu stai sa dezbati "prostii", cum sunt cele mentionate anterior.

Aici se lucreaza cu ranga, cu pumnul, cu ciocanul, cu orice distruge repede si da bine la public. Paradoxal, desi satul de politruci pana peste cap, poporul gusta la maxim show-ul mediatic din politica. O paine se gaseste, iar circul e asigurat, zi de zi.

Nefiind implicat politic, dar atent la viata publica si sociala, am observat o schimbare radicala de "predica" ante-campanie, imediat dupa condamnarea "varanului". S-au scos la bataie rezervistii. Sotia lui Dan Voiculescu a incercat sa inmoaie sufletele femeilor.

"Enoriasii" Antenelor, mobilizati de spalatorii de creiere, salariati si colaboratori, au jurat razbunarea lui Felix. Mitingurile pro-eliberare nu vor inceta sa apara.

In partea opusa a baricadei, tot Elena Udrea, draguta de ea, a ridicat port-drapelul dreptatii, in briza de pe dealul Cotroceni. Firav, doar cativa politicieni de dreapta rebelei au indraznit sa laude justitia si sa-si exprime satisfactia pentru condamnarea "mogulului".

Nici macar Traian Basescu nu si-a exprimat inca pozitia, desi cred ca i-a crescut sufletul de bucurie.

Practic, in opinia mea, condamnarea "varanului" a radicalizat masele. Unii au vazut in el diavolul rosu, ultima reduta a comunismului-securist, care le-a amintit de viata mizera traita sub regimul Ceausescu. Altii, din contra, au regasit in el candoarea vremurilor apuse, trecutul luminos al "epocii de aur" de odinioara.

Forfota justitiei din ultima perioada a tulburat adanc malul in care se ascundeau cu grija politicienii patriei. Plini de namolul politicii post-decembriste, s-au ridicat cu totii la lupta.

Daca in campaniile anterioare la prezidentiale votul se invartea in jurul antipozilor, pro sau anti Basescu, schimbarea domiciliului "varanului" la Rahova l-a adus in apogeul atentiei politice. Fara sa vrea, Dan Voiculescu i-a luat locul actualului presedinte in pozitionarea publicului fata de actorii politici.

Chiar si din spatele gratiilor, el poate fi omul care decide soarta viitoarelor alegeri.

Intre timp, Adrian Nastase va iesi din puscarie si, zic eu, spre binele actualului premier, va avea intelepciune sa nu se implice in prima linie in aceasta campanie. Va ramane oricum sfetnicul de baza al PSD.

Totusi, va exista o intrebare, inevitabila, la care Victor Ponta va trebui sa dea un raspuns clar foarte curand: in cazul in care va deveni presedinte, il va gratia pe Felix? Abia atunci premierul in functie va cristaliza voturile anti si pro Dan Voiculescu. Inainte sa-l intrebe competitorii, il vor intreba cei de la Antene!

Daca se va eschiva de la un raspuns pozitiv, nu m-ar mira ca insusi "varanul" sa dea ordin de executie politica a "carlanului" Ponta. Daca va spune ca nu ia in calcul un astfel de demers, eu zic ca poate sa-si ia adio de la fotoliul din Cotroceni.

Anti sau pro Voiculescu, aceasta-i intrebarea care ii va face nopti albe d-lui Victor Viorel Ponta. A fi sau a nu fi.

Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si sigur se va duce la vot.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Voiculescu gratiere Ponta, #Voiculescu alegeri prezidentiale , #inchisoare
Comentarii