Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Justitia are o bila alba, dar Felix n-a tras inca toate gloantele (Opinii)

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 08:59
5455 citiri
Justitia are o bila alba, dar Felix n-a tras inca toate gloantele (Opinii)
Foto: Evz

In cazul Dan Voiculescu, justitia merita felicitata. Fireste, necazul altuia nu poate fi pentru nimeni motiv de bucurie, dar faptul ca justitia a rezistatat la presiunile lui Felix, desigur enorme, denota ca nu-si mai indoaie coloana vertebrala, ca pe vremea cand mergea cocosata si sprijinita in bat.

Om bogat, om sarac

Cat de mari erau presiunile, nu stie nimeni, dar trebuie sa fi fost enorme, de vreme ce varful iceberglui s-a vazut cu ochiul liber, atunci cand inculpatul tot candida la Senat, iar dupa ce se alegea, isi dadea demisia intr-o veselie, sfidandu-i chiar pe cei care l-au votat.

Manevrele n-au ajutat, iar justitia merita toata lauda, asa cum spuneam, nu pentru ca a condamnat niste oameni, ci pentru ca nu s-a lasat ispitita. Dura lex.

La auzul sentintei, Dan Voiculescu a schimbat tactica in fata publicului, facand apel la factorul emotional si tot trimite mesaje patetice de pe blogul sau personal ca sa le citeasca internautii.

Pe scurt, pretinde ca i s-a facut o nedreptate care nu este comparabila decat cu "nedreptatile de langa noi: copii saraci, care nu au bani de haine ori rechizite si nu pot sa mearga la scoala; tineri fara un loc de munca, indiferent de efortul facut; parinti care isi ingroapa copiii din culpe medicale ori indiferenta administrativa; batrani uitati de stat si de societate".

Trebuie tupeu ca sa-ti compari soarta de bogatas cu nenorocirea celor obiditi, flamanzi si saraci. N-a ramas decat sa-si compare destinul cu cel al cainilor maidanezi pe care ii asteapta adoptia, sterilizarea sau chiar eutanasierea, fara nicio vina.

Justitie si politica

O alta forma de tupeu, vehiculata frecvent de condamnat si reluata dupa aflarea sentintei de colegul sau de suferinta, Gheorghe Mencinicopschi, pretinde ca decizia instantei "este o decizie politica".

Cum adica, politica? Este oare firava noastra opozitie atat de puternica, incat sa influenteze instantele, pentru ca ele sa condamne un presedinte de partid aflat la putere? Sau poate a inceput rafuiala USL contra USL?

Sa fim seriosi. Cand esti la putere, nu exista niciun motiv sa ia cineva o decizie politica impotriva ta. Daca acum trei ani o asemenea explicatie putea fi socotita credibila, acum pare extrasa din replicile teatrului absurd.

Avocatul domnului Voiculescu a si facut apel, dar ce urmeaza ar fi greu de prevazut. De randul acesta, ramane inobservabil chiar si varful icebergului. Totusi, nici nu si-l inchipuie cineva pe Dan Voiculescu stand cu mainile in san, cand soarta sa e in joc. Trebuie sa fi pregatit el ceva.

Poate nu intamplator, pentru postul sau de senator vacantat asta iarna, nu s-au facut alegeri nici pana in prezent. Nu zic ca ar ajuta asta la ceva, dar inecatul care se agata si de un pai, cu atat mai voios s-ar agata de o imunitate, daca simte ca inghite apa.

Revin!

Ar fi o schema cu sanse putine eventuala revenirea la demisie, chiar daca optimistii ar putea spune ca demisionand oricand vrei, poti sa te si razgandesti oricand vrei. Prin simetrie.

Fireste, asta nu rezolva problema, dar lungeste boala. Iar la lungit boala, condamnatul este as, nu degeaba procesul a avut pana acuma vreo 50 termene de judecata.

In cazul cand schema nu merge, mai exista una: sa se organizeze urgent alegeri, sa candideze Voiculescu din nou si sa castige cu sprijinul independent al deontologilor remunerati chiar de dansul, la numeroasele sale Antene.

Pentru asta, se pun trei conditii. Electoratul sa fie atat de pampalau, incat sa inghita galusca. Opozitia sa fie atat de natanga incat sa piarda in fata unui condamnat. In sfarsit, legislatia sa fie pentru unii ciuma si pentru altii muma, permitand sa faci dintr-un condamnat de drept comun un inalt demnitar al tarii. Ar vui toata Europa.

Presimt ca Felix are munitie pentru toate variantele. In plus, are si pentru cazul cand variantele pica, iar inculpatul porneste pe drumul lui Gigi Becali. Socotind pe drept cuvant ca asa ceva nu este exclus, a si transmis pe blog:

"Am un scurt mesaj pentru cei care ma cunosc - si stiu cat de mult imi place lupta: sa nu-si faca griji, iar cei care nu ma plac sau nu ma cunosc sa nu se bucure prematur: orice s-ar intampla, revin".

Cei care si-au luat bacalaureatul stiu ca asta suna cam asa: de m-oi scula, pe multi am sa popesc eu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dan Voiculescu condamnat, #Dan Voiculescu inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza ORD e COB
ORD e COB
rank 5
De acum inainte, gloantele lui Felix ,sunt oarbe !