Veste proasta pentru Dan Voiculescu: Prejudiciul in dosarul ICA urca pana la 100 de milioane de euro

Joi, 17 Martie 2016, ora 15:45
8011 citiri
Veste proasta pentru Dan Voiculescu: Prejudiciul in dosarul ICA urca pana la 100 de milioane de euro
Foto: lemnucs.com

Curtea de Apel Bucuresti a publicat, miercuri, motivarea deciziei date in 25 ianuarie de judecatorul Camelia Bogdan, prin care a fost respinsa cererea Fiscului de lamurire a sentintei de condamnare si recuperare a prejudiciului in dosarul ICA. Din document reiese ca prejudiciul care trebuie recuperat se apropie de 100 de milioane de euro.

Camelia Bogdan a respins cererea Fiscului prin care se solicitau lamuriri suplimentare precizand ca sentinta definitiva din 2014 nu contine niciun fel de neclaritati si piedici pentru a fi pusa in executare, scrie Romania Curata.

Mai mult, in motivare se arata ca statul roman trebuie sa recupereze nu numai prejudiciul de 60 de milioane de euro stabilit anterior, ci, in plus, sa confiste si "produsele directe si indirecte ale infractiunii de spalare de bani" pentru care a fost gasit vinovat Dan Voiculescu.

Printre acestea se afla si sediul Antenelor, blocul turn Grivco, dar si terenurile aferente si banii obtinuti de familia Voiculescu prin inchirierea acestor imobile.

"Curtea apreciaza relevant a se preciza ca aducerea la indeplinire a ordinului de recuperare a produsului infractiunii cuprins in acea decizie presupune luarea unor masuri de catre organele competente in faza de executare in vederea aducerii la bugetul de stat atat a celor 60.482.615 Euro la cursul BNR din ziua efectuarii platii (...), cat si a produselor directe si indirecte ale infractiunilor deduse judecatii. (...)

Curtea ia act, asadar, ca ordinele de confiscare dispuse prin sentinta penala ramasa definitiva prin decizia penala a carei lamurire se cere se adauga sumei de 60.482.615 Euro la cursul BNR din ziua efectuarii platii", se arata in motivare.

Potrivit evaluarii facute de ANAF anul trecut, doar cele 4 imobile considerate produs al infractiunii de spalare de bani si pentru care instanta a dispus conficarea speciala (nu extinsa, dupa cum noteaza Camelia Bogdan in motivare) valoreaza 32,5 milioane de euro, scrie Romania Curata.

Antenele au vrut sa se mute din acest weekend. Membru CNA: Suntem niste gaste ca v-am crezut!

Imobilele respective au fost trecute in proprietatea statului in septembrie 2014 ca urmare a sentintei definitive, insa Fiscul nu a reusit nici pana acum sa le valorifice. In schimb, de recuperarea prejudiciului trebuie sa se ocupe de Ministerul Agriculturii, prin organele sale de executare.

Judecatorii cer DNA probele din dosarul directorului Antena Group care au fost obtinute cu ajutorul SRI

#motivare confiscare dosar ICA, #prejudiciu Voiculescu dosar ICA , #inchisoare