Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Badea si Gadea, reactii dure: Decizie dementa, scelerata, criminala

Vineri, 08 August 2014, ora 16:54
11627 citiri
Voiculescu, 10 ani de inchisoare: Badea si Gadea, reactii dure: Decizie dementa, scelerata, criminala

Jurnalistii Antena 3 au reactionat, vineri dupa-amiaza, dupa ce fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.

"Nu se termina nimic aici. De abia incepe!", a scris imediat dupa pronuntarea verdictului Mircea Badea, pe contul sau de Facebook.

"Aceasta decizie de azi a acestui pluton de executie este cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani. Din punctul meu de vedere, este cel mai important, vizibil, strident, evident proces politic din ultimii 25 de ani.

Sunt oameni care exulta, ca si cum Dan Voiculescu le-ar fi facut ceva. Aceasta decizie este absolut dementa, scelerata si chiar criminala. Exista cai de atac in justitie, atat in Romania, cat si in cea europeana", spus ulterior Mircea Badea, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Voiculescu, condamnat - LIVE

De asemenea, si Mihai Gadea a reactionat, anuntand un comunicat de presa semnat de jurnalistii Antena 3.

"In minutele in care au decurs din momentele in care am aflat sentinta, am scris un comunicat cu cateva ganduri din partea noastra, a jurnalistilor de la Antena 3.

E vorba ca aceasta condamnare este greu de explicat si pentru cei mai drastici juristi din lume. Nu este suficienta condamnarea profesorului Voiculescu, a celorlalte 12 persoane - confiscari de terenuri... ", a spus Mihai Gadea, la Antena 3.

"Astazi, 8 august 2014, s-a consumat una dintre cele mai hidoase manifestari ale regimului de abuz si represiune care inca sufoca Romania", se arata in prima parte a comunicatului.

"Sechestrul nu va duce la incetarea emisiei"

In acelasi timp, Adrian Ursu a subliniat ca sechestrul care a fost pus asupra terenurilor si cladirilor Antena 3 nu va duce la incetarea emisiei: "Sechestrul nu va duce la incetarea emisiei sau incetarea gurii Antenei 3. Sechestrul este scopul unde trebuia sa se ajunga".

Nu in ultimul rand, fostul angajat Antena 3 Victor Ciutacu a scris si el pe blogul sau ca sentinta de vineri reprezinta "o executie".

"10 ani de parnaie si confiscarea sediilor televiziunilor, plus a tuturor proprietatilor certe si a activelor din strainatate, se cheama executie. Sentinta asta n-are nici o legatura cu dreptatea. Parca-i viol cu talharie, combinate cu trafic international de droguri si de carne vie", a sustinut Ciutacu.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Sentinta a fost data vineri dupa-amiaza si este definitiva si executorie. In acelasi timp, imobilul Grivco va fi confiscat, precum si terenul trustului Intact si noul sediu al Antenelor, iar fostul senator PC nu mai are voie sa detina firme in tara si in strainatate.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebbok, Rareș Bogdan a...