Voiculescu, 10 ani de inchisoare - De la glume la isterii pe scena politica: "Gratierea, prioritatea lui Ponta"

Vineri, 08 August 2014, ora 17:10
10763 citiri
Voiculescu, 10 ani de inchisoare - De la glume la isterii pe scena politica: "Gratierea, prioritatea lui Ponta"

Condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii ICA a starnit, cum era de asteptat, reactii pe scena politica.

Primele reactii au venit din partea Opozitiei, deputatul PNL Cristina Pocora postand pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un mesaj ironic, in care Dan Voiculescu ii spune premierului Victor Ponta: "Gratiera mea este prioritatea ta".

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

"Dan Voiculescu, condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA", a scris pe Facebook Cristina Pocora, alaturi de imaginea plina de sarcasm.

Voiculescu, 10 ani de inchisoare - desfasurarea evenimentelor

Ponta: Multi ani de acum inainte "Antena 3 va fi aici"!

Premierul Victor Ponta a scris, pe pagina personala de Facebook ca a luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti si ca nu comenteaza sentine in cauze penale, dar asigura pe toata lumea ca, atat timp cat va fi "lider politic si cetatean al Romaniei", este obligat sa faca tot ce sta in puterile sale "pentru ca jurnalistii Antena 3 / Antena 1 si toti jurnalistii din tara noastra, indiferent de politica lor editoriala, sa-si poata desfasura activitatea conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei".

"Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti romani doresc si cred ca multi ani de acum inainte 'Antena 3 va fi aici'!", a notat prim-ministrul.

Orban: Dispare un mentor al lui Ponta

La randul sau, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la RFI Romania ca odata cu intrarea la inchisoare a lui Dan Voiculescu "dispare un mare sustinator, daca nu chiar un mentor al lui Victor Ponta".

"Este unul dintre marii profitori ai tranzitiei, este un om care a dezinformat opinia publica, spunand ca nu a fost colaborator al Securitatii, s-a demonstrat ca a fost colaborator al Securitatii. Este un om care si-a construit un partidulet satelit si care s-a lipit intotdeauna de putere, care intotdeauna a profitat de relatiile privilegiate pe care le-a avut cu detinatorii de putere din Romania, pentru a-si favoriza afacerile", a spus Orban despre fondatorul trustului Intact.

Intrebat ce efect va avea condamnarea lui Dan Voiculescu, liberalul a afirmat ca "in mod evident, dispare un mare sustinator, daca nu chiar un mentor al lui Victor Ponta".

"Victor Ponta a beneficiat din plin de avantajele relatiei cu Dan Voiculescu, prin faptul ca a fost sustinut in mod fanatic de catre posturile tv ale domnului Voiculescu", a conchis Orban.

De asemenea, deputatul PNL Alina Gorghiu a scris pe site-ul personal ca "daca nu suntem ipocriti, vom recunoaste ca ne asteptam la aceasta condamnare".

"Nu cred ca este momentul sa mai condamn eu in plus fata de ce a spus instanta, dar chiar vreau sa-l parafrazez pe Alecu Russo, mai ales ca vor incepe sa curga comentariile cu privire la judecatori, amintindu-va ca legile bune dar mai ales judecatorii buni apara statul de drept in Romania. Cert este ca urechile mele nu vor mai suporta sa auda cum cineva care este condamnat in Romania este o victima a sistemului, cum justitia este in integralitatea ei condusa de Cel cu coarne sau ca ICCJ a dat hotararea, oricare ar fi ea, sub presiunea opiniei publice, a MCV, a FMI, a organizatiilor oculte sau a Mamei Omida", a subliniat Alina Ghorghiu.

Ghise: E inceputul unui mare scandal

Senatorul Ioan Ghise sustine ca intrarea la inchisoarea a lui Voiculescu "atinge trei mari puncte de interes pentru Basescu: distrugerea, cel putin pentru moment, a unei activitati a postului Antena 3, discreditarea decisiva a unui adversar politic de temut pe care l-a avut in ultimul an, iar in al treilea rand sunt interese internationale sa loveasca in ICA, singurul care valideaza sute de brevete de miliarde de lei anual".

Ghise a mai spus, la Antena 3 ca "este inceputul unui mare scandal" si ca "lumea nu va sta nepasatoare".

Totodata, deputatul PDL Raluca Turcan considera ca "important este sa nu asistam la linsaje mediatice si la evenimente regizate. De asemenea, trebuie ca legea amnistiei si gratierii sa fie pusa pe ordinea de zi a Parlamentului si respinsa pentru a nu ne trezi ca se fac favoruri politice prin institutia Parlamentului. In orice tara civilizata institutiile se respecta", potrivit Adevarul.

"Pe cine a omorat Voiculescu de a luat 10 ani!!!!!!! cu executare? Huidu a omorat un om si a luat 3 cu suspendare!", a scris Olguta Vasilescu, primar al Craiovei si vicepresedinte PSD, pe Facebook.

Europarlamentarul PC Maria Grapini, aflat in concediu alaturi de familie, a vorbit cu jurnalistii de la Pentru Timisoara - Televiziunea Cetateanului despre condamnarea lui Dan Voiculescu.

"Dupa toate probele care au fost trebuia casata sentinta si luat procesul de la capat. (..,) Este un proces extrem de complicat, nu mai poti intelege nimic. Cum la un apel facut de cei condamnati acestia sa primeasca mai mult? Este absolut de neinteles", a declarat Grapini, adaugand ca "cineva se joaca cu vietile si sanatate oamenilor".

"Inca mai sper sa poate sa existe cale de atac in afara, pentr ca daca am ajuns...si va spun sincer ca ma duc cu mare jena in septembrie in Parlamentul European, daca am ajuns sa ne cautam toti romanii dreptatea in afara e foarte trist", a mai declarat Grapini pentru stiripesurse.ro.

Totodata, Cristina Anghel, senator PC, citata de Adevarul, sustine ca Voiculescu "a fost executat, nu condamnat".

"Aceasta nu e justitie. Acesta nu e stat de drept. Mai devreme sau mai tarziu cei care au gresit vor plati. Daca Ceausescu ar fi dat doi bani pe justitie, nu ar fi murit ca un caine impuscat langa un gard. Ma revolta acest verdict nedrept", a continuat ea.

La randul sau, europarlamentarul PMP Cristian Preda a comentat pe site-ul personal condamnarea la inchisoare a fondatorului trustului Intact.

"Condamnarea lui Adrian Nastase a fost emblematica pentru confruntarea statului de drept cu coruptia postcomunista de la nivel guvernamental. Condamnarea lui Dan Voiculescu arata ca domnia legii s-a impus si in fata coruptiei postcomuniste inradacinate in afacerile Securitatii", a notat acesta.

Audieri-maraton la inceputul saptamanii

Dan Voiculescu, venit vineri dimineata la IPJ Ilfov, a declarat ca va astepta acasa verdictul Curtii de Apel, in dosarul ICA, si ca nu se teme de inchisoare pentru ca a avut o viata grea in tinerete.

Dan Voiculescu a avut WC in curte pana la 34 de ani: Sufar si ma doare. Produc rau fara sa vreau

Dan Voiculescu a fost condamnat in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Sentinta a fost data vineri dupa-amiaza si este definitiva si executorie.

Procesul in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) s-a incheiat, marti, dupa aproximativ 12 ore de audieri.

Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Afla vineri daca merge la inchisoare (Video)

Dan Voiculescu a sustinut, in ultimul cuvant in fata instantei, ca rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" si "bazat pe falsuri, nu pe probe". Totodata, el a afirmat ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost "vanat" de procurori, fara a fi chemat la DNA.

La sedinta maraton de luni, care a durat mai bine de 11 ore, procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Dan Voiculescu - zece ani de inchisoare.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

DNA raspunde Antena3: Cine este expertul din dosarul lui Voiculescu

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata. Prejudiciul in dosarul ICA se ridica la 60 de milioane de euro.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Dan Voicuelscu reactii, #Dan Voicuelscu condamnat, #Dan Voicuelscu ICA, #Dan Voicuelscu sentinta, #Dan Voicuelscu inchisoare , #inchisoare