Dan Voiculescu: Alianta PSD-PNL-PC ar fi trebuit realizata ieri

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 18:47
2409 citiri
Dan Voiculescu: Alianta PSD-PNL-PC ar fi trebuit realizata ieri
Foto: RealitateaTV (arhiva)

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este de parere ca exista semnale potrivit carora va fi formata o alianta PSD-PC-PNL, dar este nevoie de pasi concreti pentru acest lucru.

"Am observat ca, in ultima perioada, atat liderii PSD cat si cei ai PNL au declarat ca sustin unificarea Opozitiei. Si este firesc sa fie asa pentru ca numai uniti putem oferi romanilor o alternativa credibila la regimul Basescu-Boc. Insa este nevoie de mai mult decat semne, declaratii sau intentii generos exprimate. Este nevoie de fapte", a declarat Voiculescu, in cadrul unui interviu acordat Agerpres.

Vicepresedintele Senatului crede ca unificarea Opozitiei ar fi benefica "pe termen lung, de 5-10 ani, care sa acopere mai multe cicluri electorale si care sa garanteze stabilitate politica, eficienta economica si dreptate sociala".

In viziunea lui Dan Voiculecu, o alianta a Opozitiei ar fi buna din doua puncte de vedere: ar fi o alianta fara Basescu si fara PD-L, "deci fara scandal", si pentru ca "ar fi o alianta cu reguli clare si obiective politice, economice si sociale concrete. Mizele majore ale unei asemenea aliante vor fi sustinerea productiei si consumului intern, stimularea inteligenta a investitiilor strategice, revenirea la nivelul salarial din iunie 2010, asigurarea unui nivel decent de protectie sociala".

In ce priveste reperul temporal pentru o astfel de alianta, vicepresedintele Senatului crede ca aceasta ar trebui sa fie stabilita cat mai repede. "Poate ca parlamentarii, politicienii, chiar si cei din Opozitie, mai au timp, se mai descurca. Insa romanii nu mai rezista, sufera de foame si de frig. Ca sa fiu cinstit, 31 ianuarie 2011 mi se pare un termen cam lung. Alianta PSD-PNL-PC ar fi trebuit realizata ieri", a conchis Voiculescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#unificare Opozitie, #alianta Opozitie, #Dan Voiculescu Partidul Conservator , #Partidul Conservator