Dan Voiculescu cere demiterea Cabinetului Boc

Vineri, 07 Mai 2010, ora 19:02
1557 citiri
Dan Voiculescu cere demiterea Cabinetului Boc

Dan Voiculescu, presedintele fondator al PC, cere demiterea Cabinetului Boc, in urma anuntului facut de Traian Basescu privind reducerea pensiilor si salariilor, sustinand ca "nu se poate rezuma la un protest formal".

"Dupa anuntul prezidential referitor la reducerea pensiilor si salariilor s-a instalat in spatiul public, dincolo de protestele previzibile, o forma de fatalism: Basescu a stabilit, Boc va aplica intocmai indicatiile sale, iar societatea romaneasca va suporta inca un experiment aberant. Eu nu sunt dispus sa ma rezum la un protest formal. (...) Solicitam Parlamentului si presedintelui Romaniei demiterea Guvernului Emil Boc", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Acesta acuza Guvernul Boc de cresterea galopanta a somajului, umilirea pensionarilor, blocajul educatiei, falimentarea sistemului sanitar, degradarea infrastructurii si prabusirea economiei.

"Niciun kilometru de autostrada nu va fi construit in anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din Romania nu sunt asfaltate, iar reteaua feroviara este grav deteriorata, cu consecinte directe asupra sigurantei transportului de persoane si marfuri.

Dezastrul din Agricultura - 1,2 milioane de hectare de teren arabil au ramas nelucrate in anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesitati si sub media europeana - in Romania exista un tractor la 54 de hectare de teren agricol, in Austria un tractor la 4 hectare!" sunt cateva din motivele invocate de Voiculescu, prin care sustine demiterea lui Boc.

Acesta mai acuza Guvernul Boc de dispret fata de valorile romanesti si de faptul ca sfideaza reperele teatrului romanesc, campionii mondiali si olimpici, scriitorii, artistii, cercetatorii, oamenii de stiinta, creatorii din orice domeniu pentru care refuza sa instituie un program de respect si recunostinta si carora le reduce brutal indemnizatiile si le interzice cumulul pensiei cu salariul.

Seful de onoare al PC mai invinuieste Cabinetul Boc si de conflictul si dezbinarea din societatea romaneasca. "Acuzand nedrept intregi categorii sociale si profesionale, Guvernul Boc a incercat constant sa gaseasca alti vinovati pentru propria incompetenta si a generat o stare de neincredere acuta care poate conduce la disolutia societatii romanesti in ansamblu", a completat Voiculescu.

Citește și:
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
Consiliera USR Aida Szilagyi din Timișoara, fostă contracandidată a lui Dominic Fritz în cursa internă din USR pentru Primăria Timișoara, a demisionat din Consiliul Local Timișoara după ce...
Un an de la guvernarea PNL-PSD: „Au fost sacrificate reformele, dar am câștigat o pojghiță de prestigiu; Pentru opoziție a fost o perioadă mai grea decât pentru putere”
Un an de la guvernarea PNL-PSD: „Au fost sacrificate reformele, dar am câștigat o pojghiță de prestigiu; Pentru opoziție a fost o perioadă mai grea decât pentru putere”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial a făcut o analiză după un an de guvernare PNL-PSD arătând unde se află în prezent coaliția, cum a ajuns să se formeze în...