Dan Voiculescu, exclus din PC? Ce spune presedintele executiv

Marti, 12 August 2014, ora 20:52
7114 citiri
Dan Voiculescu, exclus din PC? Ce spune presedintele executiv

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, condamnat la inchisoare, ar putea ramane totusi membru in partid, datorita calitatii sale de fondator al formatiunii.

Presedintele executiv al PC, senatorul de Bacau Vasile Nistor spune ca urmeaza o discutie la partid, dar ca functia onorifica de membru fondator "nu se poate pierde niciodata".

"O sa avem o discutie la partid, dar membru fondator este o functie onorifica. Nu poti sa-ti spuna cineva ca nu esti fondator, daca ai fondat un partid. O sa discutam la partid si o sa vedem despre ce este vorba, ne uitam in Statut un pic.

Nu ma pot pronunta pana nu ne intalnim cu totii, ca sa analizam mai bine. La intalnire va participa conducerea partidului - presedintii, vicepresedintii - in cursul zilei de azi.

Ne intalnim, discutam, o sa luam o decizie daca facem public, dar in principiu eu spun ca membru fondator, indiferent ce se intampla, e un membru fondator, nu poti sa spui ca nu e fondator daca a fondat un partid. Deci nu e o problema de functie executiva, e o problema de o functie onorifica. Nu se poate pierde niciodata.

Nu este ales, este membru fondator. Restul oamenilor care sunt cu functii in partid, sunt functii alese de catre membrii de partid si suporta consecintele Statutului pentru comportamentul lor in cadrul partidului", a declarat presedintele executiv al PC, pentru Ziare.com.

Voiculescu, condamnat Un deceniu dupa gratii, sediile Grivco si Antena 3 - confiscate

In statutul partidului se arata ca "Presedintele Fondator este Domnul Dan Voiculescu. Presedintele Fondator este garant al unitatii si al pastrarii valorilor constitutive ale Partidului Conservator". De asemenea, presedintele fondator al PC este si presedinte al Consiliului de Onoare al partidului.

Dan Voiculescu a fost ales senator PC in trei randuri, intre anii 2004 si 2013, dandu-si demisia dupa doar o luna din al treilea mandat.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...