Dan Voiculescu ne vrea pe toti cu tricolor la geam

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 12:43
3197 citiri
Dan Voiculescu ne vrea pe toti cu tricolor la geam

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vrea ca toate casele din tara sa afiseze tricolorul in geam, pentru ca oamenii sa-si exprime astfel mandria de a fi romani. "Un roman mandru nu se ascunde", indica Voiculescu.

Dan Voiculescu a observat, "cu ingrijorare", o "diminuarea a sentimentului de mandrie nationala", astfel incat crede ca este cazul sa se ia masuri.

"Sentimentul de mandrie nationala poate fi exprimat natural si sincer prin gesturi si atitudini simple. Un drapel al Romaniei 'arborat' in fata casei, la geam sau pe balcon poate transmite mai mult decat 1000 de 'angajamente patriotice' cu iz demagogic. Indemn pe fiecare roman sa-si personalizeze locuinta cu drapelul Romaniei.

Zece mii, o suta de mii, un milion de steaguri tricolore pot trezi Romania, pot reface increderea in forta acestei natiuni, pot impune respect celor care au uitat sa ne respecte. Un roman mandru nu se ascunde. Un roman mandru isi exprima raspicat vointa. Un roman mandru isi asuma deschis identitatea nationala. Un roman mandru are un tricolor la poarta, la balcon, la fereastra...", sustine Dan Voiculescu pe blog.

Voiculescu nu uita sa detalieze si motivele pentru care "sentimentul de mandrie nationala" al romanilor s-ar fi "diminuat".

"Agresati de ostilitatea cu substrat xenofob a unor minoritati radicale din Europa, umiliti de propriul presedinte, care le-a transmis explicit ca traiesc intr-o tara de mana a doua si i-a invitat sa-si caute prosperitatea peste granita, izolati arbitrar la limita spatiului Schengen, sufocati de saracie, de grijile zilei de astazi si de maine, romanii au invatat sa vorbeasca mai incet cand sunt in strainatate, sa tolereze glume rasiste sau tratamente discriminatorii si sa accepte, de exemplu, ca mesajul in 11 puncte al unui domn de la Bruxelles este mai puternic decat vointa ferm exprimata prin vot de 7.5 milioane de cetateni", explica Voiculescu.

O.A.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...