Editorial: "Felix" a inceput sa toarca sondaje

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 11:34
7512 citiri
Editorial: "Felix" a inceput sa toarca sondaje

Nu ca n-as fi crezut ca PD-L a coborat vertiginos in preferintele romanilor, nimerindu-se sa guverneze in plina criza, pe un deficit crancen al bugetelor asigurarilor sociale, cu o incompetenta egala doar cu avantul manifestat. Nimeni n-a crescut vreodata in sondaje punandu-i pe oameni sa stranga cureaua si nici macar democratia originala nu are o asemenea distorsiune.

A veni insa si a spune ca Alianta de Centru Dreapta (PNL plus PC) este in crestere, concomitent cu scaderea PSD, denota o nefericita desconsiderare a intelectului romanilor. Trebuia, insa, ca strangerea de mana dintre Crin Antonescu si Dan Voiculescu sa-si produca efectele si ele s-au ivit: electoratului trebuie sa i se induca sentimentul ca alianta a fost un pas inteligent.

Cat de putin la minte trebuie sa fii incat sa iei de buna ideea ca asocierera liberalilor cu "Felix" il ajuta pe Crin Antonescu? Conservatorii s-au situat mereu intre 1-2 la suta tocmai pentru ca romanii nu au pus botul niciodata la prestatia liderului antenist, in ciuda initiativelor sale populiste, vezi scaderea TVA la produsele alimentare de baza. Si acum, dintr-o data, te pomenesti ca si-au pierdut instinctul si ajuta capitalizarea simpatiei spre ACD. Baliverne!

Am auzit in aceasta perioada si pareri cum ca noua formula politica va da un semnal populatiei, care va capata speranta. Daca in combinatie n-ar exista conservatorii, as putea crede asta, insa adunarea cu "zero" nu modifica de obicei starea de fapt. Decat in sondajele romanesti.

Desigur ca in manualul de sociologie tertipul are o ratiune: inducerea unui curent de opinie, manipularea maselor dupa principiul turmei. Celor mai neincrezatori li se spune ca exista altii care si-au depasit scepticismul si sunt in stare sa mizeze. Si daca altii pot, de ce sa nu incerce mai multi?

Mai exista posibilitatea ca sondajele de acest tip sa serveasca si altui scop: acela de-a convinge masa oponentilor din PNL sa se alature cauzei decise de Crin Antonescu. Daca Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu, Varujan Vosganian si Adriana Saftoiu nu sunt imbecili, nu au cum sa inghita o asemenea veste, printre sustinatorii lor or mai fi unii care sunt in stare sa o faca, mai stii?

De ce sa scada, insa, PSD? Numai pentru ca plutonul conservator a virat spre liberali? Nici vorba! Este vorba tot despre jocul de-a soarecele si pisica dintre Crin Antonescu si Victor Ponta, care in ciuda zambetelor largi, "de platou", nu au cum sa-si ignore dorinta de-a fi vioara intai a Opozitiei.

Si e numai inceputul. Vor urma cercetari sociologice care vor scoate la iveala ca PSD este mai credibil avandu-l in frunte pe Marian Vanghelie, ca romanii cer alegerea presedintelui de catre Parlament, iar cea mai indreptatita persoane pentru aceasta demnitate este Dan Voiculescu.

Numai ca porcariile astea pot avea afect de bumerang. Sa vedeti ce distractie va fi cand vor incepe sa creada in ele si cei care le manipuleaza...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaje PC PSD PNL, #Voiculescu sondaj, #alianta PNL PC , #Partidul Conservator