Fuga de Voiculescu (Opinii)

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 20:17
6445 citiri
Fuga de Voiculescu (Opinii)
Foto: DC News

"PC poate iesi din USL", invita taios Crin Antonescu, la scurt timp dupa ce ii ironizase cam o zi intreaga pe conservatori pe tema supararii lor fata de liberali.

Adica PC, care inseamna Dan Voiculescu, care nu misca absolut nimic fara Dan Voiculescu? Acel PC? Adica Antonescu i se opune lui Dan Voiculescu? A innebunit Crin Antonescu, altfel un politician versat?

Risca sa piarda unul dintre cele mai mari atuuri pe care le are, adica sprijinul unui trust de presa redutabil? Adica sa se impuste singur in picior? Hai sa fim seriosi! Il stim noi pe Crin Antonescu asa?

Atunci de ce il ia pe angajatul lui Dan Voiculescu, Niels Schnecker, drept sef de campanie? Toata ratoiala asta anti-PC a lui Crin Antonescu pare mai degraba (ca tot ce face seful PNL in perioada asta) o strategie pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Crin Antonescu stie ceva - Dan Voiculescu e o mare vulnerabilitate. In 2011, Victor Ponta declara pentru Ziare.com ca acesta e "singura vulnerabilitate a USL". Acum, pentru 2014, Crin Antonescu are aceeasi mare problema, poate singura lui mare problema in incercarea de a deveni presedintele Romaniei - faptul ca lumea l-ar putea percepe ca fiind marioneta lui Dan Voiculescu.

Dinspre Administratia Prezidentiala, adica mai precis dinspre Sebastian Lazaroiu, dar si dinspre PDL, a inceput deja zugravirea lui Antonescu drept "marioneta". Lucru care n-a scapat strategilor PNL, sunt sigur. Nici sondajelor, sunt la fel de sigur.

Ce vedem acum, distantarea asta teatrala de Dan Voiculescu, via partidul sau, este doar raspunsul acestora. Declaratiile astea n-au nicio valoare reala, nu reprezinta nimic, nu anunta nimic, doar ne ajuta sa ne facem o idee despre lucrurile de care-i e frica lui Dan Voiculescu.

In realitate, Crin Antonescu are mare, uriasa nevoie de Dan Voiculescu. Unde mai gaseste el un alt aliat in presa, un aliat cu trust? N-are unde, pur si simplu "piata de moguli" e foarte, foarte restransa. Cu Antena 3 impotriva sa - stiut fiind ca televiziunea lui Voiculescu nu cunoaste termenul de "neutru" - sansele lui Antonescu de a deveni sef de stat sunt mult mai mici.

Iar Dan Voiculescu are si el mare, uriasa nevoie de Crin Antonescu. Pentru ca e cea mai buna mana pentru presedintia Romaniei. Si uriasa putere pe care o aduce aceasta functie.

Am mai spus-o si o repet - cand presedintele Romaniei e cel care numeste procurorii si sefii serviciilor secrete, e nu doar extrem de puternic, ci si un aliat nepretuit, daca te cheama Dan Voiculescu si ai multe probleme cu legea, de care stim sau de care urmeaza sa aflam. Sau daca ai o sete de putere demna de cauze mai bune.

Sa nu uitam ca asta e omul care s-a aliat cu PSD (PDSR) pentru a intra in Parlament in 2000, a schimbat tabara in 2003 si a revenit in 2004, exact intre alegerile locale si prezidentiale, doar pentru a-i trada pe pesedisti pentru Traian Basescu, apoi pentru a reveni alaturi de ei si a trece, ulterior, in barca PNL.

E interesat sa-si pastreze optiunea pentru Crin Antonescu, atat timp cat acesta e favoritul prezidentialelor.

Voiculescu mai are o carte - Crin Antonescu

Concluzia e ca, pana in momentul alegerilor din 2014, Crin Antonescu va incerca mici distantari estetice de Dan Voiculescu. Poate si viceversa. Doar ca o ruptura adevarata nu va fi. Ar insemna prostie si lipsa de calcul politic din partea ambilor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu cearta Dan Voiculescu, #Crin Antonescu ironii PC , #Partidul Conservator
Comentarii
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5
Relațiile care îi caracterizează pe cei mai degradați indivizi.