PD-L - maimuta din cusca lui Voiculescu (Opinii)

Marti, 08 Februarie 2011, ora 08:15
7109 citiri
PD-L - maimuta din cusca lui Voiculescu (Opinii)
Foto: Antena3

Oamenii Puterii isi irosesc timpul cu trustul lui Voiculescu. Daca pana acum mai merita sa mergi in studiourile din Sos. Bucuresti-Ploiesti sa transmiti mesaje politice, de azi inainte a devenit inutil.

Trustul voiculescian a ramas la fel de critic cu Boc si Basescu. Sa fii critic cu Puterea este o obligatie a presei. De la sarcasm, ironie, pamflet pana la mici ingrosari de situatii, toate sunt justificate cand vine vorba de a controla si monitoriza partidul care detine parghiile puterii.

De cand s-a infiintat USL, insa, Antena 3 a devenit tribuna lui Ponta si a lui Antonescu. Si, bineinteles, Constantin. Audienta de pana acum a emisiunilor lui Gadea, Badea, Vranceanu-Firea, Dana Grecu se baza in special pe maniera nemiloasa a moderatorilor de a hartui reprezentantii Puterii, fara insa a-i menaja foarte vizibil pe cei ai Opozitiei.

Nemultumirea sociala a crescut exponential in ultimele 10 luni. Oamenii frustrati de terapia de soc au nevoie sa se regaseasca in vocile din presa. Vor ca cineva sa injure pentru ei si sa fie auziti. Spera ca mai e cineva care sa batjocoreasca pe cei care le-au taiat salariile si pensiile. Sa ii mustre, sa ii acuze, sa ii arate cu degetul.

Daca anul trecut nu am avut miscari de strada spectaculoase, care sa fi avut consecinte grave pentru ordinea publica, este si pentru ca presa a ales sa fie, cum e firesc, purtatoarea de cuvant a nemultumirilor oamenilor si nu a justificarilor celor de la Putere.

Si Antena 3 a contribuit din plin, planificat sau nu, la evitarea unor explozii violente de nemultumire.

Acum insa trustul lui Voiculescu a fost pus la picioarele partidelor din Opozitie. Cei de la USL sunt cei mai buni si cei mai frumosi. USL reprezinta speranta. Sunt organizate emisiuni gen "Cantarea Romaniei", adusi "conducatorii iubiti" in rol de invitati, dar mangaiati cu intrebari retorice sau extrem de comode.

Daca pana ieri la Antena 3 se uitau si nehotaratii din sondaje sau chiar alegatorii PD-L nemultumiti de performantele executive ale propriilor reprezentanti, de azi incolo audienta se va restrange drastic la nucleul dur al electoratelor PSD si PNL.

Pentru acestia orice sunet emis de un invitat PD-L reprezinta o sfidare sau o minciuna. De cate ori deschide gura un pedelist la Antena 3, telespectatorul colorat in rosu sau galben isi va intari convingerea sa voteze USL. Fiecare reprezentant PD-L in studiourile Antenei 3 va fi un agent electoral pentru USL. Va consolida optiunile deja existente pentru noua alianta.

Nehotaratii sau portocalii nemultumiti vor prefera sa vada un film bun sau sa iasa in oras cu prietenii. Le placea cand cineva stergea pe jos cu Boc sau ministrii din Cabinet. Sau cu parlamentarii lacomi de pe bancile Puterii. Se amuzau cand cineva ridiculiza gafele celor din Executiv.

Dar sa asiste la cultul unor personalitati precum Ponta, Antonescu si Constantin e deja prea mult pentru ei. Nu cred ca asta isi doreau sa vada la un post de televiziune critic cu cei de la Putere: ode fara perdea inaltate aliantei in care, culmea, chiar patronul trustului este angajat politic.

Asadar, daca pana acum boicotul nu era o solutie, cata vreme mai aveai cui sa te adresezi pentru un castig electoral sau de imagine, acum, prezenta pedelistilor in spatiile trustului lui Voiculescu devine o arma redutabila a adversarilor politici.

Vor fi prezentati ca niste "maimute in cusca" unei audiente care, in ziua votului, se va incolona la 7 dimineata sa voteze USL, chiar de va fi cutremur sau vor curge suvoaie de ape pe strazi. Vor fi probele vii ale unei optiuni de nestramutat.

Daca nu vor mai vedea chipuri de pedelisti, exista o mica sansa ca militantii USL sa cada pe ganduri. Sa se intrebe daca nu cumva spiritul lui Ceausescu s-a intrupat in Antonescu si Ponta. Daca nu cumva cei prezentati ca niste monstri nu sunt cu nimic mai rai decat cei ridicati pe piedestal de moderatori.

Asa ar mai exista o sansa de reflexivitate pentru audienta captiva a trustului lui Voiculescu. Si, poate, in ziua alegerilor vor alege sa bea o bere acasa.

#Dan Voiculescu PDL, #aparitie PDL televizor , #Partidul Conservator