Revista presei: Cum a reusit Voiculescu sa-si puna USL in cap

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 08:51
2147 citiri
Revista presei: Cum a reusit Voiculescu sa-si puna USL in cap
Foto: RomanianTribune

Dan Voiculescu a reusit sa-si puna USL in cap, dupa ce a insistat pentru candidati proprii PC la alegerile locale si pentru crearea unui grup parlamentar al conservatorilor, arata presa centrala de miercuri.

Disputele din USL sunt bazate pe cererile Partidului Conservator, care isi doreste suficiente locuri in Parlament pentru a crea un grup parlamentar, arata "Adevarul".

Dan Voiculescu iese insa umilit din confruntarea cu Victor Ponta si Crin Antonescu, arata "Evenimentul Zilei", pentru ca partidul sau nu are nicio sansa daca merge singur in alegeri. O eventuala optiune pentru Voiculescu, daca decide sa paraseasca USL, ar fi Miscarea Populara, noua jucarie a intelectualilor lui Basescu.

Pe de alta parte, Dan Voiculescu se exprima pe blog in aceste zile, nemultumit ca presa tot nu a inteles relatia sa cu Traian Basescu.

Cum a reusit Voiculescu sa-si puna USL in cap

Disputele din ultima perioada dintre Dan Voiculescu si liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au la baza solicitarea PC de a primi suficiente locuri in Senat si in Camera pentru a avea grupuri parlamentare, afirma surse liberale.

Antonescu si Ponta au refuzat solicitarea, pe motiv ca ea ar necesita schimbarea protocolului USL. Inregistrarea documentului la tribunal ar dura sapte luni, din cauza procedurilor greoaie.

Refuzul liderilor PSD si PNL l-a determinat pe Dan Voiculescu sa ameninte cu parasirea USL, informeaza Adevarul.

PC, cu botul pe labe. Rau cu PSD si PNL, dar mai rau fara

Dan Voiculescu iese umilit in confruntarea cu Victor Ponta si Crin Antonescu. In PC, optiunea candidaturilor separate nu este preferata de multi, avand in vedere ca partidul nu are o foarte mare popularitate.

Calculele electorale conduc spre o concluzie amara pentru PC: fara sprijinul PSD si PNL, nu au nici o sansa sa-si pastreze actuala reprezentare, daramite sa-si dubleze numarul de consilieri locali.

PC incearca sa-si maximizeze beneficiile de pe urma participarii in USL, insa nu este evident ceea ce are de negociat, spune sociologul Mircea Kivu.

"PC este un partid care s-a aliat cu toata lumea, pe rand. Si asta pentru un singur motiv: sa ajunga in parlament. Este singurul partid care nu a reusit sa atinga pragul parlamentar si cu toate astea s-a aflat mereu in parlament (...) O eventuala iesire din USL nu i-ar lasa decat intrarea in Miscarea Populara", a sustinut Kivu, subliniind ca ideologia nu este o problema pentru PC, relateaza Evenimentul Zilei.

Dan Voiculescu: "Adevarul despre parteneriatul meu cu Traian Basescu"

Senatorul Dan Voiculescu a publicat ieri pe blogul personal un text in care aminteste, cu date cronologice, conflictele avute cu Traian Basescu.

"Stirea de ieri, inventata 'pe surse' si difuzata cu graba suspecta de trustul Realitatea-Evenimentul zilei, institutii care traiau extazul prezumtivului conflict dintre PC si PNL sau dintre Voiculescu si Antonescu, mi-a ridicat o problema pe care, recunosc, o credeam lamurita: perceptia publica asupra relatiei mele cu Traian Basescu", scrie acesta, continunand prin a expune relatia cu presedintele.

La punctul sapte, Dan Voiculescu aminteste de episodul suspendarii, care s-a soldat cu un esec.

"In 2007 am condus Comisia care l-a suspendat pe Traian Basescu. Mi-am asumat aceasta responsabilitate intelegand foarte bine care sunt riscurile intr-un moment in care popularitatea lui Traian Basescu era ridicata si foarte putini indrazneau sa-l critice.

Daca atunci mai multi romani ar fi inteles cat de necesara era indepartarea din functie a acestui presedinte, astazi nu mai vorbeam de salarii taiate, pensii impozitate abuziv si, sunt convins, am fi avut TVA redus la alimentele de baza", scrie Voiculescu, citat de Jurnalul National.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Voiculescu, #Voiculescu USL, #Voiculescu PC USL , #Partidul Conservator