Revista presei: Partidul lui Voiculescu, amenintat cu excluderea din USL

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 11:17
2076 citiri
Revista presei: Partidul lui Voiculescu, amenintat cu excluderea din USL

Partidul lui Voiculescu este amenintat cu excluderea din Uniunea Social-Liberala, scrie presa de sambata: vicepresedintele PNL Relu Fenechiu ii avertizeaza pe conservatori sa "respecte regulile jocului" si sa se lase de santaj.

Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, vrea ca PC sa fie dat afara din Uniune. El a declarat, vineri, la Iasi, ca va propune conducerilor PNL si PSD, in cursul saptamanii viitoare, iesirea PC din USL, relateaza "Puterea".

Astfel, partidul lui Voiculescu este pe punctul de a-si pierde "abonamentul" la Parlament, scrie si "Evenimentul Zilei", care arata ca Fenechiu ii acuza pe conservatori de santaj.

Pe de alta parte, in acest timp, PDL isi continua atacurile la Casa Regala. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, vorbeste despre prezenta regelui Mihai in Parlament si se intreaba daca si regele Cioaba ar fi primit aceasta onoare.

Teodor Paleologu, cel care a convins PDL sa nu ii tina isonul presedintelui Traian Basescu in cazul regelui, sustine ca problema nu e inca rezolvata: "Am corectat o eroare a PDL, nu pot sa spun ca 2 cu 2 fac 5", spune Paleologu, potrivit "Adevarul".

Puterea: Partidul lui Voiculescu, amenintat cu excluderea din USL

Uniunea Social Liberala (USL) da din nou semne ca s-ar putea fisura. Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, vrea ca PC sa fie dat afara din Uniune. Acesta a declarat, vineri, la Iasi, ca va propune acest lucru conducerilor PNL si PSD, in cursul saptamanii viitoare.

"Propunerea mea este sa iasa din USL, sa candideze separat, iar dupa alegerile generale sa intre din nou in uniune, dar sa respecte regulile jocului. In USL, noi nu luam decizii in urma santajului unuia sau altuia", a declarat vineri Fenechiu, potrivit Puterea.

Evenimentul Zilei: Partidul lui Voiculescu, pe punctul de a-si pierde "abonamentul" la Parlament

In USL, tensiunile acumulate in urma impartirii candidaturilor comune la locale sunt pe cale sa dea pe dinafara. Fenechiu ii acuza pe conservatori de "santaj" pentru a obtine de la PSD si PNL candidaturile pe care si le doresc.

Relu Fenechiu si-a pierdut rabdarea si vrea sa scape de PC nu numai la locale, ci si la alegerile parlamentare, relateaza Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Obraznicia la putere. Oltean (PDL) despre prezenta Regelui in Parlament - Daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru?

Intre timp, un membru marcant al PDL, Ioan Oltean, continua scandalul privind casa regala. Intrebat vineri ce atitudine vor adopta parlamentarii PDL cand Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, acesta spune ca regele va fi salutat si PDL va ramane in sala.

"Nu suntem regalisti, dar suntem oameni care respectam trecutul acestei tari si o sa il salutam pe Majestatea Sa Regele Mihai". Intrebat, apoi, cum i se pare ideea ca Regele Mihai sa se adreseze Camerelor reunite, Oltean a raspuns: "Mi se pare exagerat. Daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru?", relateaza Jurnalul National.

Adevarul: Paleologu despre Rege - Am corectat o eroare a PDL, nu pot sa spun ca 2 cu 2 fac 5

Vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, spune ca invitarea regelui in Parlament a insemnat "corectarea unei erori". Acesta sustine ca nu a incalcat nicio regula din partid, cand a spus ca respingerea regelui ar fi "o ghiolbanie fesenista".

"Este evident ca e o foarte mare iritare a presedintelui Traian Basescu fata de Radu Duda, sunt lucruri acumulate in timp. (...) Dar sunt unele lucruri care nu se spun.

Nu te duci sa le spui tuturor ca...domnule, esti un tradator, esti un imbecil, esti un pungas. Nu are rost sa le spui toate adevarurile. (...) Loialitatea mea fata de PDL nu ma va face sa spun ca 2 plus 2 fac 5. Este o chestiune de constiinta, nu pot sa fac asta. (...) Eu consider ca nu am incalcat nicio regula de loialitate in PDL; din contra, am corectat o eroare si cred ca am corectat-o bine", a spus Paleologu, fost ministru al Culturii, pe realitatea.net, citata de Adevarul. (L.S.)

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PC excludere USL Fenechiu, #Voiculescu excludere USL, #Relu Fenechiu excludere USL , #Partidul Conservator