Voiculescu la congresul PC: "M-ati dezamagit !"

Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 13:25
2553 citiri
Voiculescu la congresul PC: "M-ati dezamagit !"

Dupa ce a condus Partidul Conservator timp de 16 ani, Dan Voiculescu le-a transmis duminica celor 1.500 de delegati adunati cu ocazia Congresului Extraordinar, ca "l-au dezamagit".

Discursul a continuat cu atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu.

"Ne barfim unii pe altii ghidati de un dirijor care vrea sa ne barfim si care apoi cere note de la Servicii pentru a afla cum ne barfim unii pe altii...Basescu este un politician care se crede perfect. Poate o fi perfect la el acasa, dar in politica Basescu a gresit foarte mult fata de poporul care l-a ales", a afirmat Voiculescu.

Orban si Corlatean il barfesc si ei pe "chiriasul de la Cotroceni"

In plus, atat vicepresedintele PNL Ludovic Orban si secretarul general al PSD, Titus Corlatean, invitati la congresul Partidului Conservator, au criticat modul in care Traian Basescu a condus Romania in ultimii trei ani, invitand PC sa contribuie alaturi de partidele lor la o alternativa.

Ludovic Orban, vicepresedinte al PNL, a declarat ca isi pune sperantele in anul electoral 2008.

"Anul 2008 este decisiv pentru ceea ce se va intampla in Romania si cred ca este anul in care putem dezumfla sau sparge balonul de sapun care ne obtureaza vederea si care a fost umplut cu aer dupa ce acest aer a fost tras in piept de cel care ne-a tras in piept in 2004", a spus el, referindu-se la Traian Basescu.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca, din punctul sau de vedere, 2008 si 2009 vor fi anii intoarcerii la normalitate. "Trebuie sa nu ne mai uitam la dosare, ci la oameni, in ochii oamenilor, sa inlocuim resemnarea cu o stare de spirit care sa ne permita sa depasim ceea ce pare de nedepasit", a afirmat Orban.

"Revenirea la normalitate inseamna un nou stil de guvernare, PC nu a putut pune in aplicare programul sau pentru ca a stat sub presedintia actualului chirias de la Cotroceni", a conchis vicepresedintele PNL.

Titus Corlatean, l-a criticat si el pe Traian Basescu si relatia sa cu Palatul Victoria si a reafirmat interesul social-democratilor fata de partidul lui Dan Voiculescu.

"Romania nu mai poate functiona asa cum a functionat in ultimii trei ani, cu haos, impredictibilitate si lupte interne care ne afecteaza pe toti. Avem nevoie de trei principii esentiale: normalitate politica, crestere economica sustenabila si echilibru social", a adaugat Corlatean.

CEX pentru alegerea unei noi conduceri PC

Peste 1500 de delegati au venit la Palatul Parlamentului pentru a desemna noua conducere a PC, partidul care fost condus 16 ani de la infiintare de Dan Voiculescu.

Voiculescu s-a retras dupa un esec rasunator la alegerile europarlamentare, unde a obtinut mai putin de 3%, promitand atunci ca va "preda" PC noii garnituri.

Astfel pentru a deveni succesor al lui Dan Voiculescu s-au inscris in cursa Daniela Popa, Sabin Cutas si Florian Anghel. Totusi, congresul de duminica nu va aduce si retragarea totala a lui Voiculescu din prima linie, el urmand sa fie propus presedinte de onoare, sarcina sa fiind sa vegheze la respectarea liniei doctrinare a partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Voiculescu, #Orban, #corlatean, #CEx, #PC, #Basescu , #Partidul Conservator