Opinii: Voiculescu si obsesia suspendarii lui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 08:20
4112 citiri

Exista un ceva anume legat destinul lui Dan Voiculescu. O dorinta nebuna de a intra in istorie, de a fi mentionat in manualele scolare. Dimensiunea egoului este pe masura numarului si dimensiunilor tablourilor cu Voiculescu ce intuneca aproape fiecare camera din casa lui Dan Voiculescu. Dorinta sa cea mai mare pare a fi intrarea in marea istorie.

Ratandu-si sansa de a influenta mersul istoriei Romaniei dintr-o functie publica importanta, Voiculescu se agata obsesiv acum de singura idee care, presupune el, l-ar introduce direct in galeria marilor oameni de stat - suspendarea celui mai controversat presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

In consecventa lui nefireasca, Dan Voiculescu dovedeste cum poate fi o idee buna, la un moment dat justificata si utila unei democratii, pervertita, anihilata si transformata dintr-o actiune cu sanse de reusita intr-un esec garantat. Obsesia lui Voiculescu in legatura cu Basescu dateaza aproximativ din momentul in care Traian Basescu a facut tot posibilul, in 2005 - 2006, sa scape de ministrii Partidului Conservator.

Initierea actiunii suspendarii lui Traian Basescu din 2007 l-a avut in centru pe acelasi Dan Voiculescu. Stupiditatea ei a fost demonstrata de rezultatele referendumului - 75% dintre romanii prezenti atunci la vot NU au dorit sa il demita pe Traian Basescu. Ca poate acum, in sondaje, aproximativ acelasi procent declara ca ar vota PENTRU indepartarea actualului presedinte este un fapt care depinde mult tocmai de modul in care actiunea este initiata.

Motivul, cine o declanseaza, cu ce argumente isi sustine teza, contextul socio/politic - sunt factori care pot influenta decisiv votul romanilor. Sa nu mai spunem ca Dan Voiculescu nici nu se mai oboseste sa caute MOTIVE de suspendare, ci pur si simplu isi enunta dorinta transformata in obsesie. Traian Basescu trebuie sa fie inlaturat.

Aici se face diferenta intre un politician cu instinct si altul care isi imagineaza doar ca este un mare politician. Pentru a avea succes o actiune politica trebuie sa exprime fidel, macar in intentie, dorintele si frustrarile poporului. Ea trebuie sa se lase condusa singura de "vocea" multimii, iar politicianul trebuie sa fie doar cel care ii "da glas". Asta a inteles Basescu, dar nu a inteles nici acum Voiculescu.

Daca Voiculescu isi permite luxul de a-si imagina ca "parlamentarii pot fi orice numai sinucigasi nu", iar din acest adevar banal va rezulta o noua majoritate pana la 1 februarie 2011, care va avea drept scop suspendarea presedintelui, atunci inseamna ca Dan Voiculescu are instinct politic zero.

Voiculescu compromite orice actiune de suspendare impotriva lui Basescu tocmai din cauza transparentei cu care isi afiseaza obsesia anti-Basescu. Cu exprimari gen: "l-am ascultat si spune numai prostii" sau "nu ne invatam minte ca acest om nu are legatura cu functia pe care o detine", Dan Voiculescu nu convinge pe nimeni DE CE ar trebui inlaturat Basescu.

Chiar de-ar fi ca planul suspendarii sa reuseasca, el risca sa se impotmoleasca in votul romanilor. Asocierea lui Voiculescu Dan cu omul care vrea sa il ingroape pe Basescu Traian va reactiva toate resentimentele si frustrarile romanilor. Si nu cred ca in aceasta confruntare Basescu poate pierde in fata lui Voiculescu, in spatele caruia vor fi atasati, de catre mecanismul de propaganda pedelist, toti mogulii, coruptii si venalii Romaniei.

Insa punctul cel mai subred al actiunii lui Voiculescu este ca ii lipseste ceea ce ar fi trebuit sa se afle mentionat la primul punct - motivul pentru care, constitutional, presedintele merita, este necesar si trebuie sa fie suspendat si inlaturat din fruntea statului. Necesitatea suspendarii trebuie perceputa in mod vital de electorat, altfel te transformi singur intr-un simplu "suspendac".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Voiculescu suspendare Basescu, #Voiculescu obsesie Basescu , #Partidul Conservator