Voiculescu vrea sa combata evazionistii cu... Armata (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 19:26
3929 citiri
Voiculescu vrea sa combata evazionistii cu... Armata (Video)
Foto: Arhiva

Detasarea de personal de la Ministerul Apararii catre cel al Finantelor si aparitia, astfel, a unor "vanatori de evazionisti" pentru reducerea TVA la alimentele de baza a fost prezentata luni in sedinta USL de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu.

Intrebat daca USL a decis sa implementeze ideea PC privind reducerea TVA la alimentele de baza, Voiculescu a precizat: "E o preocupare majora, speram sa devina realitate. Ministrul Agriculturii a obtinut deja un aviz favorabil, speram sa fie de acord FMI-ul. Ne luptam demult cu TVA-ul la produsele alimentare. Palatul Victoria nu a fost impotriva niciodata, problema e ca la buget sunt venituri insuficiente fata de cheltuieli si atunci fiecare activitate trebuie restransa la maxim".

Voiculescu a punctat ca e greu sa le demonstrezi celor de la FMI ca masura propusa de PC va micsora evaziunea fiscala. "Ideea este corecta, numai ca e foarte greu de demonstrat, pentru ca vorbim la prezent de timpul viitor. Daca nu vom reusi sa reducem evaziunea fiscala?", a aratat conservatorul.

Liderul fondator al PC a adaugat ca ar exista capacitatea guvernamentala pentru reducerea TVA printr-o detasare de personal in scopul supravegherii mai bune a evazionistilor.

"Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna. La ora actuala, la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante pentru a putea sa punem cat de cat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul, nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii.

E o idee a mea, care cred eu ca nu ar fi motive sa nu se puna in aplicare. Oamenii din armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti", a explicat Voiculescu.

Nu este pentru prima oara cand Voiculescu face o asemenea propunere, el sugerandu-i si lui Emil Boc cand era premier o asemenea solutie.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...