CTP: "Voiculescu e un sconcs", Toma: "Securistii erau nasoi"

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 16:36
4520 citiri
CTP: "Voiculescu e un sconcs", Toma: "Securistii erau nasoi"

Senatorul Dan Voiculescu, a vorbit, vineri, in carul unei conferinte de presa, despre momentul in care presedintele Traian Basescu a plecat val-vartej de la o reuniune a sefilor presei cu liderii politici. Voiculescu a precizat ca, inca de la inceput, la acea intalnire atmosfera nu era deloc cordiala.

Voiculescu, deconspirat de CNSAS ca si colaborator al Securitatii ca politie politica, a afirmat ca jurnalistii par a fi noii securisti ai Romaniei, pentru ca doresc mereu sa ii traga la raspundere pe factorii de decizie. In plus, "in presa din Romania sunt foarte multe tentative de santaj", a precizat senatorul PC si, (neoficial), proprietar al trustului de presa Intact. Presedintele conservatorilor s-a plans ca ziarele sunt politizate, iar sistemul mediatic din Romania este unul oligarhic, existand doar cateva mari trusturi.

Primele reactii nu au intarziat sa apara, chiar in aceeasi zi. Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa (CRP) si director al ziarului Gandul, sustine ca Dan Voiculescu afirma ca jurnalistii sunt noii securisti, "probabil, in calitate de vechi securist".

CTP a dat o replica extrem de virulenta afirmand: "Comportamentul domniei sale, dupa ce i-a facut pe toti romanii colaboratori ai Securitatii, este mai degraba al unui sconcs, care emite jeturi de lichid puturos incercand sa strice toata atmosfera pentru a isi ascunde propriul miros pestilential", a declarat Popescu.

In conditiile in care Voiculescu sustine ca toti jurnalistii sunt aserviti cuiva si securisti, el nu face decat sa "imputa atmosfera", precum un sconcs, considera presedintele CRP.

Mircea Toma: "Securistii erau nasoi"

Replica a venit si din partea lui Mircea Toma, presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, care a raspuns, tot vineri, pe un ton la fel de critic afirmatiilor lui Dan Voiculescu: "Salut faptul ca, la peste 16 ani de la Revolutie, Voiculescu a facut un progres urias, dandu-si seama ca securistii erau nasoi.

Santajau, erau manipulati politic si manipulau la randul lor", a declarat Mircea Toma, facand aluzie la acuzatiile de colaborare cu fosta Securitate ce planeaza asupra liderului conservator.

Toma a atacat declaratiile lui Voiculescu si prin prisma faptului ca acesta este proprietarul unui trust de presa important in Romania, liderul PC sugerand astfel ca practicile pe care le-a acuzat ar fi comune chiar in media patronata de el.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
Comentarii