Dan Voiculescu: Basescu n-are liniste, e bantuit

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 15:20
2378 citiri
Dan Voiculescu: Basescu n-are liniste, e bantuit

Senatorul Dan Voiculescu se considera personajul filmului "Defaimarea lui Voiculescu", in regia "ambitiosului domn Basescu", referindu-se la acuzatiile de colaborare cu Securitatea, care planeaza asupra lui inca din primele zile de dupa Revolutia din decembrie 1989.

In acest film, a fost pe rand administrator al conturilor secrete ale lui Nicolae Ceausescu, mana dreapta a dictatorului, "omul din umbra", "eminenta cenusie" a vechiului regim, scrie Voiculescu pe blog.

"Dupa ce am castigat in instanta impotriva celor care ma calomniasera, proces care a durat peste 7 ani, m-am ales cu nevinovatia pronuntata de justitie si cu scuzele publice ale domnului Bacanu. Apoi, la bursa zvonurilor, am devenit general de Securitate, omul care taia si spanzura in serviciile secrete, care l-a speriat pe Pacepa si l-a controlat cu mana forte pe Iulian Vlad", continua fondatorul Partidului Conservator.

Totodata, Voiculecu sustine ca, in 2006, presedintele Traian Basescu a inviat suspiciunile referitoare la presupusul sau trecut securist, prin serialul "Defaimarea lui Voiculescu".

"Insa, din criza de argumente, generalul a fost retrogradat la nivelul de colonel. Nici colonel nu a ramas mult timp si a ajuns un anonim ofiter sub acoperire. Cercetarile au continuat, pista ofiterului nu s-a confirmat si am primit gradul de 'hocheist paracios' caruia i s-a conferit si titlul 'verisorul malefic al anului", opineaza Voiculescu.

Cui ii pasa daca Voiculescu a colaborat sau nu cu Securitatea?

Tot din lipsa de argumente, Voiculescu spune va Basescu l-a retrogradat pe rand de la rangul de "general", la simplu "functionar".

"Tot ce a mai retinut justitia din 'mitul colaborarii' a fost ca i-am spus directorului firmei de comert exterior unde lucram ca un austriac ma presa sa fug din tara. Asadar, din 'eminenta cenusie' a regimului, 'generalul', 'colonelul', 'ofiterul', 'hocheistul', 'verisorul', am ajuns doar 'functionarul' care n-a vrut sa fuga. Iar cand la Inalta Curte sau la CEDO se va decide ca acel episod nu are absolut nicio legatura cu serviciul secret comunist, voi cadea definitiv in anonimat", considera Voiculescu.

Totusi, "dupa conturi secrete si servicii secrete, sunt convins ca regizorul lucreaza la alte scenarii secrete. Omul n-are liniste, e bantuit", conchide Voiculescu.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...