Dan Voiculescu: Ministerul de Finante agraveaza blocajul

Duminica, 17 Mai 2009, ora 13:46
1512 citiri
Dan Voiculescu: Ministerul de Finante agraveaza blocajul

Presedintele fondator al Partidului Conservator a criticat dur "atitudinea fundamental gresita si politicile eronate" ale ministerului de Finante fata de IMM-uri.

Liderul PC a subliniat faptul ca tergiversarea aplicarii impozitului pe profitul reinvestit contribuie direct la agravarea declinului economic.

Dan Voiculescu a subliniat ca, desi a mutat toata povara traversarii crizei economice pe umerii intreprinzatorilor, instituind noi impozite, ministerul de Finante confisca IMM-urilor principala facilitate pentru depasirea crizei economice - neimpozitarea profitului reinvestit in dezvoltare, arata un comunicat remis Ziare.com.

"Prin atitudinea fata de IMM-uri, ministrul Pogea contribuie in mod direct la agravarea problemelor economice: sufoca IMM-urile cu noi impozite, le taie accesul la credite - pentru ca ministerul de Finante s-a transformat in principala sursa de absorbtie a creditelor bancare de pe piata interna si le blocheaza posibilitatile de autoinvestitie in dezvoltare", a declarat Dan Voiculescu.

"Caderea economica din primul trimestru de 6,4%, confirmata de INS, arata ca economia va evolua pe un teren extrem de defavorabil pana la finalul anului.

Astfel, scenariul cel mai rau de care vorbeau premierul si ministrul de Finante la inceputul anului, cu o comprimare a economiei de 4% si 700.000-800.000 de someri la finele lui 2009, tocmai se intampla.

In conditiile in care ministerul de Finante nu sustine redresarea IMM-urilor, nu face decat sa agraveze blocajul economic", a conchis senatorul conservator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Dan Voiculescu, #agravare blocaj, #Minister Finante, #politici eronate IMM , #politie politica