Verdictul in cazul "Voiculescu-Felix", amanat pentru iunie

Marti, 29 Mai 2007, ora 12:22
2334 citiri
Verdictul in cazul "Voiculescu-Felix", amanat pentru iunie

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa ia in discutie luna viitoare exceptiile de neconstitutionalitate invocate marti de avocatul lui Dan Voiculescu in procesul in care acesta contesta decizia CNSAS potrivit careia ar fi facut politie politica. Magistratii au anuntat ca se vor pronunta, in acest dosar, pe 19 iunie.

La termenul precedent, pe 20 martie, avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a anuntat ca a cerut pastrarea caracterului secret al dezbaterilor din sala de judecata. Potrivit legii CNSAS, sedintele sunt secrete, ca si actele de la dosar.

Avocatul liderului PC a solicitat, insa, secretizarea totala a procesului, inclusiv a termenelor fixate. Deputatul PC Sergiu Andon a anuntat ca nu poate prognoza durata procesului, dar a anticipat in martie, ca la termenul din mai se va intra in stare de judecata.

Curtea de Apel Bucuresti nu a admis audierea verisoarei lui Voiculescu, Paraschiva Silaghi, care apare in notele date de Dan Voiculescu Securitatii. A fost insa acceptata declaratia ei autentica, data in fata notarului, precum si o alta declaratie, a altei victime, data in Germania. Ambele documente vor incerca sa probeze ca notele informative date de Voiculescu nu au afectat nici o persoana.

Voiculescu a mai spus ca isi mentine promisiunea de a parasi politica, in cazul in care decizia instantei va fi in defavoarea sa. El a adaugat ca va lua si o decizie politica. "Sa plec din Senat, sa convoc plenul Partidului Conservator pentru a desemna un alt presedinte, pentru ca eu nu trebuie neaparat sa raman in politica. Se poate face politica in Romania si fara mine!", a declarat el, in fata salii de judecata.

Daca instanta va hotari ca a facut politie politica, liderul conservator a declarat ca va urma gestul Monei Musca si va demisiona din Parlament.

Dan Voiculescu a fost declarat de Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), in 7 august 2006, colaborator al Securitatii ca politie politica, in baza unor note informative in care isi turna rude care voiau sa fuga din tara, colegi de studentie si, mai apoi, colegi de serviciu.

Voiculescu a atacat hotararea in instanta, iar procesul a inceput la 15 ianuarie 2007, la Curtea de Apel Bucuresti. Pe motiv ca CNSAS a depus intampinare chiar in ziua primei infatisari, rezolvarea contestatiei a fost amanata pentru 20 martie, apoi pentru 29 mai.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...