Voiculescu, securistul lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 13 Martie 2011, ora 19:33
5623 citiri
Voiculescu, securistul lui Basescu (Opinii)

Ca si cum despre Voiculescu nu s-ar fi stiut inca de la inceputul anilor '90 ca a colaborat cu Securitatea lui Ceausescu, Traian Basescu s-a dus sa i se roage, in 2004, sa il ajute sa adune majoritatea de care avea nevoie in Parlament.

Pe atunci Voiculescu nu mai era securist. Pentru asta, inca nu devenise nici Felix. Voiculescu Dan a inceput sa fie Felix (motanul), cand Traian Basescu nu a mai avut nevoie de el, iar putin mai tarziu a ajuns direct "solutia imorala".

Ca si cum nu s-ar fi scris in presa de la inceputul anilor '90 tot ce putea scrie despre Voiculescu si colaborarea sa cu Securitatea, legaturile sale cu banii lui Ceausescu si afacerile sale in firma Crescent, Dan Voiculescu a putut sa nu constituie nicio problema de moralitate pentru Traian Basescu in 2003. Cand acesta il curta pe "patronul" si mostenitorul averii lui Ceausescu prin sedintele PC. Sau in 2004, cand amandoi isi jurau credinta si loialitate in coalitia ad-hoc formata pentru majoritatea din Parlament.

Acum, pentru Crin Antonescu, el, Felix Motanul, nu mai este bun - in interpretarea intregului aparat propagandistic al Partidului Democrat Liberal si prezidential. Pentru ca a devenit oficial Felix, el este acum cel mai rau lucru.

Toate tonomatele din PD-L au sarit sa sublinieze diferenta "de fond". Traian Basescu a recunoscut ca s-a dus in 2004, cu jalba in protap si "caciula in mana", sa-i propuna o alianta. Atunci Felix era bun.

In prezent, Voiculescu Dan a fost atat de diabolizat incat a fost aproape "albit", spalat oricum in mare parte de pacatele trecutului. De ce si cum a fost posibil sa se intample asta?

In primul rand pentru ca Traian Basescu l-a folosit pe Felix si a manipulat termenul de "mogul" cu antene in toate campaniile sale electorale. Mai mult, obsesia lui Traian Basescu fata de moguli si sensibilitatea exagerata la criticile tot mai inversunate ale unui singur trust de presa l-au facut pe seful statului sa isi construiasca filme si scenarii in care apare luptand eroic singur impotriva comunismului si securistilor mogulizati.

Insa aceste filme si scenarii de campanie, folosite de Traian Basescu de cativa ani incoace incontinuu, au avut si nefericitul rol de a-l spala public pe Voiculescu. Asa a devenit imun la judecata publicului, la fel cum diabolizarea oarba a lui Traian Basescu, zi de zi, obsedanta, in cadrul unor televiziuni de stiri, nu a avut decat un singur efect cu adevarat - transformarea presedintelui intr-o victima eterna a opozitiei politice si jurnalistice si stergerea tuturor erorilor, nerealizarilor si derapajelor sale.

Ei bine, cred ca oricine poate intelege usor cum functioneaza ipocrizia acestor oameni. La fel ca si a lui Crin Antonescu. Ultimul incearca acum, practic, reteta de succes a lui Traian Basescu din 2004. Si nu doar atat. O amplifica, o "imbunatateste", daca putem spune astfel despre un lucru rau si prost, care este dezvoltat doar in sensul sau negativ.

Din pacate, suntem pe cale sa avem la Cotroceni, dupa epuizarea celui de-al doilea mandat al lui Basescu, un continuator demn al predecesorului sau. De fapt, un duplicat, o replica a actualului Traian Basescu.

E uimitor, pana la urma, ca imoralitatea lui Traian Basescu din relatiile pe care le-a intretinut cu Felix Motanul nu a socat "in masa" nicio clipa. Nimeni nu s-a declarat zguduit, nu a fost ultragiat si nici nu s-a rasucit noaptea in pat din cauza convulsiilor de natura etica. Interesant este ca intelectualii presedintelui si ai PD-L nu au mai avut, nici atunci si nici acum, greturi de fini moralisti, asa cum exerseaza astazi cand privesc spre relatia dintre Crin Antonescu si Felix.

Citeste si:
Anamaria Prodan, ridicată în slăvi de Traian Băsescu. Ce a putut să scrie fostul președinte al României despre ea
Anamaria Prodan, ridicată în slăvi de Traian Băsescu. Ce a putut să scrie fostul președinte al României despre ea
Anamaria Prodan continuă de la distanță războiul cu Laurențiu Reghecampf. Impresara a arătat pe rețelele de socializare o scrisoare primită de Traian Băsescu. În cuvintele scrise de...
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Comentarii
Leca Cantacuzino
rank 5
Dr Felix
rank 5
pe vremea aceea PC-ul lui voiculescu reprezenta "solutia imorala" si asta pt ca altii, ceva mai morali decat voiculescu, doreau ca PDL sa-si franga gatul (evident ca nu-i interesa binele tarii)