Cum se tot amana procesul in cazul Dan Voiculescu - turnator la Securitate

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 08:46
3033 citiri
Cum se tot amana procesul in cazul Dan Voiculescu - turnator la Securitate
Foto: Arhiva

Procesul in care Dan Voiculescu cere revizuirea sentintei de colaborator al Securitatii a fost din nou amanat.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, procesul, pentru ca dosarul nu a ajuns inca de la Parchetul instantei supreme, scrie Adevarul.

In situatia in care dosarul nu va ajunge in instanta pana la termenul urmator, fixat la 6 februarie, judecatorii vor dispune amendarea sefului Parchetului General.

Securistii din noul Parlament - Nume de cod: Felix, Pintea, Bratosin si Deleanu

Paraschiva si Victor Silaghi, verii pe care Voiculescu i-a turnat la Securitate, au cerut instantei judecarea pe fond a cauzei. Victor Silaghi a precizat ca motivul invocat de Voiculescu la revizuire - starea de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) - nu are temei.

Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii - verdict final

"Este tactica clara de tergiversare, Dan Voiculescu asteapta o hotarare in favoarea lui si sa vina sa spuna ca Mircea Dinescu nu a fost compatibil. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare: Mircea Dinescu a devenit incompatibil la aproape un an dupa ce s-a dat sentinta de colaborator pentru Dan Voiculescu", a declarat Victor Silaghi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, irevocabil, in 10 martie 2011, ca Dan Voiculescu a facut politie politica. In iunie 2011, instanta suprema a respins ca inadmisibila contestatia in anulare facuta de Dan Voiculescu, iar in august 2012, Voiculescu a deschis un nou proces in care a cerut revizuirea sentintei.

Motivul invocat de fondatorul Antenelor a fost ca unul dintre cei trei membri CNSAS care au votat in Colegiu pentru declararea sa drept colaborator al politiei politice, Mircea Dinescu, a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu amanare proces Securitate, #Voiculescu Felix proces Securitate, #Voiculescu Dinescu colaborare Securitate , #proces
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Eu nu cred ca a fost un simplu turnator.
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Tactica amanarii proceselor pana la prescrierea faptelor a fost