Dan Voiculescu cere CSM sa spuna cum ar trebui sa scrie presa despre dosare (Video)

Luni, 04 Februarie 2013, ora 17:44
3054 citiri
Dan Voiculescu cere CSM sa spuna cum ar trebui sa scrie presa despre dosare (Video)
Foto: Evz.ro

Fostul senator Dan Voiculescu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte o pozitie oficiala fata de criteriile pe care institutiile de presa trebuie sa si le asume cand se refera la dosare aflate in stare de judecata, "respectand libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa".

"In ultima perioada, mai multe mijloace de informare in masa au desfasurat o ampla campanie de presa referitoare la un dosar aflat in faza de judecata, in care este inclus si numele meu", scrie Dan Voiculescu, pe blogul sau.

Acesta da exemplul Evenimentului Zilei, care a publicat, in editia tiparita si in cea online, in intervalul 15 ianuarie - 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

"In toate aceste interventii s-au prezentat repetitiv si tendentios date partiale din dosar (exclusiv pozitia uneia dintre parti - DNA), inducand opiniei publice si magistratilor un anumit sens in care ar trebui evaluata si judecata cauza", a spus fostul senator.

Acesta sustine ca, desi a fost direct vizat de "aceasta campanie denigratoare", a refuzat categoric sa comenteze pe marginea continutului dosarului.

In plus, Voiculescu subliniaza ca nu a prezentat public "nici macar documente obiective, de importanta fundamentala, precum expertiza solicitata de instanta, care consemneaza ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul supus judecatii".

"In aceste conditii, dincolo de situatia punctuala a unui dosar in care deficitul de imagine cauzat de abordarile partizane mentionate este deja creat, solicit Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte o pozitie oficiala referitoare la criteriile pe care toate institutiile de presa ar trebui sa le asume atunci cand se refera la dosare aflate in stare de judecata, respectand evident libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa", a transmis fondatorul Partidului Conservator.

In acest sens, fostul senator le-a propus membrilor CSM sa evalueze obiectiv solicitarea sa, "dincolo de orice potentiale raportari subiective la tema sau la persoanele implicate".

"Consider ca acest demers, care ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene, ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili, consolidand increderea in actul de justitie", a conchis Dan Voiculescu.

F.N.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dan Voiculescu scrisoare CSM, #proces Dan Voiculescu, #Voiculescu proces scrisoare CSM, #proces Voiculescu raport MCV , #proces