Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 14:11
19710 citiri
Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata in apel, lucru pe care avocatii l-au facut deja. Instanta a mai dispus confiscarea averii lui Dan Voiculescu, punand sechestru pe casa din Kiselleff si pe suma de 15 milioane de lei.

Voiculescu: Nedreptatea facuta mie nu se compara cu problemele copiilor saraci, ale batranilor uitati de stat

"Decizia de azi in dosarul Telepatia reprezinta o nedreptate. Dar ea nu inseamna nimic in comparatie cu nedreptatile de langa noi: copii saraci, care nu au bani de haine ori rechizite si nu pot sa mearga la scoala; tineri fara un loc de munca, indiferent de efortul facut; parinti care isi ingroapa copiii din culpe medicale ori indiferenta administrativa; batrani uitati de stat si de societate", a scris Dan Voiculescu, pe blogul sau, la scurt timp dupa aflarea sentintei.

Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare - reactii

Dupa 50 de termene de judecata ale acestui proces care a inceput in 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat la inchisoare pentru spalare de bani, avand in vedere ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, la fel ca si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean - alti acuzati in dosar.

Condamnari in Dosarul ICA: Medicul Mencinicopschi: Sunt nevinovat, e un dosar politic, o mascarada

Mencinicopschi a declarat, la scurt timp dupa sentinta, pentru Romania TV, ca nu il surprinde decizia judecatorilor. "Este o decizie politica", a subliniat acesta.

Odiseea procesului ICA

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Pe 12 septembrie magistratii au amanat, pentru ultima data, luarea unei decizii in acest dosar.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Voiculescu condamnat inchisoare , #proces