Dan Voiculescu contesta controlul judiciar din dosarul santajului de presa

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 13:33
3930 citiri
Dan Voiculescu contesta controlul judiciar din dosarul santajului de presa
Foto: danvoiculescu.ro

Avocatii lui Dan Voiculescu au facut vineri o contestatie privind masura de control judiciar impusa in dosarul in care acesta este invinuit de santaj asupra unor oameni de afaceri sau companii private.

Contestatia a fost trimisa Tribunalului Bucuresti, iar magistratii au fixat termenul de judecare a contestatiei pe data de 8 iulie.

Vineri, Dan Voiculescu s-a prezentat la politia Ilfov, pentru a respecta obligatiile care ii revin ca urmare a cercetarii sub control judiciar. El a plecat dupa aproximativ o ora petrecuta in sediul politiei, fara insa a da declaratii presei.

Dan Voiculescu a fost pus joi seara sub control judiciar, fiind urmarit penal intr-un dosar de coruptie. El este acuzat de DNA ca a santajat mai multi oameni de afaceri care au fost obligati sa dea bani trustului Intact, pentru anu deveni tinta atacurilor mediaticedin partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj: Cum se apara fondatorul Intact

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Voiculescu suma totala de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia, arata procurorii DNA.

In cazul unui al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, acesta, chiar daca s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat trustul Intact a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestui om de afaceri.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj - A fost pus sub control judiciar

Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu, arata DNA, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show.

"In cauza, sunt indeplinite exigentele procedural-penale privind luarea masurii controlului judiciar, aceasta fiind necesara in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii inculpatului Dan Voiculescu de la urmarirea penala si al prevenirii savarsirii de catre acesta a unor noi infractiuni de santaj", mai arata DNA.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...