Dan Voiculescu dribleaza Justitia - Nu depune juramantul, dosarul ICA e intre instante (Video)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 14:55
5926 citiri
Dan Voiculescu dribleaza Justitia - Nu depune juramantul, dosarul ICA e intre instante (Video)

Dan Voiculescu a castigat un nou mandat de senator, dar a refuzat sa depuna juramantul odata cu ceilalti colegi. Fondatorul PC sustine ca se ingrijeste de sanatate, dar avocatul Daniel Fenechiu spune ca e vorba de o "strategie geniala".

Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani si trafic de influenta in dosarul devalizarii Institutului de Cercetari Alimentare. 1.500 de zile s-au scurs de la trimiterea sa in judecata, scrie Evenimentul Zilei.

Fondatorul PC a demisionat din Senat in luna iunie, iar dosarul sau a fost mutat de la Inalta Curte, unde se judeca demnitarii, la Tribunalul Bucuresti, unde s-a luat totul de la inceput. Acum, ca Dan Voiculescu a fost ajuns din nou senator in urma alegerilor din 9 decembrie, dosarul ar trebui sa se intoarca la Inalta Curte. Insa Dan Voiculescu nu a depus juramantul de senator, de aceea mandatul lui nu a fost validat.

El a scris pe blog ca, in aceasta perioada, va efectua "un control medical mai amanuntit", pentru ca acum cativa ani a suferit mai multe interventii chirurgicale.

In mod suprinzator, judecatorul Constantin Marino - Marin a trimis dosarul la curtea suprema pe 20 decembrie, desi lui Voiculescu nu ii fusese validat mandatul.

"E o strategie geniala. Solutia este complet nelegala, avand in vedere ca dobandesti calitatea de senator doar dupa ce esti validat si depui juramantul. Probabil va urma un recurs la decizia de declinare a competentei, care va fi cu siguranta admis. Dosarul se va intoarce la Tribunalul Bucuresti, se vor mai pierde trei luni...", a declarat Daniel Fenechiu.

In opinia sa, acest gen de manevre este permis de regimul inadecvat al imunitatii pentru parlamentari, care le permite sa fie judecati doar de anumite instante.

Conform procedurii penale, dosarul se reia la ICCJ din punctul in care a fost lasat de catre Tribunalul Bucuresti, astfel incat probele raman in continuare administrate.

Dar, conform procedurilor in vigoare, dupa ce dosarul va reveni la ICCJ, el va fi judecat de un alt complet, ales aleatoriu de calculator, si va fi nevoie de timp pentru ca noii judecatori sa il studieze amanuntit. Mai mult, completul care va prelua dosarul poate reaudia, daca va considera necesar, martorii si poate administra noi expertize tehnice sau contabile, care ar putea trena judecarea acestui dosar.

Prescriptia speciala din acest dosar este in anul 2018.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...