Dan Voiculescu, in fata judecatorilor: Procurorii cer inchisoare cu executare si sechestru pe avere

Joi, 29 August 2013, ora 14:17
3840 citiri
Dan Voiculescu, in fata judecatorilor: Procurorii cer inchisoare cu executare si sechestru pe avere

Procurorii DNA au cerut, joi, condamnarea la inchisoare cu executare, pentru acuzatia de spalare de bani.

In cadrul procesului s-a mai cerut punerea sub sechestru a unei parti din averea lui Dan Voiculescu, pentru recuperarea prejudiciului in valoare de 60 de milioane de euro.

Procurorii DNA au mai sustinut, in cadrul procesului, ca faptele de care este acuzat omul de afaceri nu s-au prescris, asa cum sustinusera anterior avocatii lui Voiculescu. Prescrierea survine in 2015, au afirmat procurorii.

Inculpatii sunt acuzati si de alte infractiuni ca fals, uz de fals, etc, dar cea mai grava este spalarea de bani pentru care Voiculescu poate primi 15 ani de inchisoare.

La ora transmiterii acestei stiri, in sala de judecata, avocatii acuzarii si ai apararii isi sustin pledoariile finale, dupa care judecatorii se retrag pentru deliberare.

Inainte de a intra in sala de judecata, pentru a asista la ultimul termen al procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, Voiculescu a acuzat ca "organele doamnei Udrea si ale lui Basescu au dat deja verdictul".

"Uitati-va astazi in ziare, la Evenimentul Zilei de exemplu, care au scris: instanta trebuie sa... Pai daca trebuie instanta, atunci asa va fi", a spus presedintele fondator al Partidului Conservator, dupa ce l-a luat de dupa gat, prieteneste, pe avocatul sau, Gheorghita Mateut.

Voiculescu, aproape de verdict: Organele doamnei Udrea si ale lui Basescu s-au pronuntat (Video)

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.

Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...