Dan Voiculescu: Judecatoarea e profesionista, dar avocatul vrea sa mut procesul

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 09:18
3134 citiri
Dan Voiculescu: Judecatoarea e profesionista, dar avocatul vrea sa mut procesul

Dan Voiculescu a declarat vineri dimineata ca il asculta pe avocatul sau, Gheorghita Mateut, in ceea ce priveste mutarea procesului sau la o alta Curte de Apel, desi a admis ca judecatoarea actuala e documentata si bine pregatita.

"Avocatul are un rol determinant. Nu pot sa ignor ce-mi propune. Dar va deranjeaza?", a raspuns si a si intrebat Dan Voiculescu cand reporterii au fost curiosi in legatura cu motivele cererii de mutare a procesului la o alta Curte de Apel.

Dan Voiculescu afla azi daca scapa de judecatorii de la Bucuresti

Pe de alta parte, Dan Voiculescu a recunoscut faptul ca actuala judecatoare, Camelia Bogdan, este bine pregatita. "Doamna judecator are mult profesionalism in domeniul spalarii banilor. Cred ca s-a documentat", a admis Voiculescu, care s-a aratat nemultumit si de faptul ca trebuie sa se prezinte la politie.

"Voi contesta permanent, pana la capat, masura controlului judiciar", a mai spus omul de afaceri.

Cererea lui Dan Voiculescu de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta, se va judeca vineri. Termenul a fost marti devansat de pe 24 septembrie pe 11 iulie.

Dan Voiculescu nu scapa de vizitele la politie - ramane sub control judiciar

Aparatorii lui Dan Voiculescu au pus la indoiala impartialitatea judecatoarei Camelia Bogdan, care, la termenul din 1 iulie al procesului, a respins pe banda rulanta toate exceptiile invocate de acestia.

Dan Voiculescu a primit deja o condamnare de cinci ani cu executare in acest dosar, in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a beneficiat insa de 67 de amanari ale termenelor de judecata in ultimii sase ani, de cand a inceput procesul.

Dosarul ICA are ca obiect privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari in Agricultura, care ar fi fost facuta in interesul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs statului in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...