Dan Voiculescu nu scapa de vizitele la politie - ramane sub control judiciar

Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:16
4236 citiri
Dan Voiculescu nu scapa de vizitele la politie - ramane sub control judiciar

Tribunalul Bucuresti a respins, joi, solicitarea lui Dan Voiculescu de a scapa de masura controlului judiciar impusa in dosarul in care este acuzat ca a santajat trei oameni de afaceri.

El va trebui sa se prezinte in continuare la sediul IPJ Ilfov, unde a fost prezent si joi, pentru a saptea oara consecutiv.

Hotararea poate fi atacata in termen de 48 de ore la Curtea de Apel Bucuresti, dar dupa ce va aparea motivarea judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii au amanat, marti, judecarea contestatiei depuse de fondatorul trustului Intact pentru data de 10 iulie. Masura controlului judiciar pe numele lui Voiculescu a fost impusa de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) saptamana trecuta, iar, de atunci, fostul senator a mers zilnic la sediul IPJ Ilfov.

In timpul vizitelor la Politie, Dan Voiculescu a facut in repetate randuri declaratii in fata jurnalistilor. Sambata, fondatorul Partidului Conservator a acuzat DNA ca i-a stricat concediul.

Voiculescu este de parere ca a fost pus sub control judiciar pentru ca s-ar fi aflat ca vrea sa plece din tara, in vacanta, cu familia si pentru ca ar fi existat suspiciunea ca ar putea sa nu se mai intoarca.

Dan Voiculescu: Dosarul de santaj e o facatura. Nu i-am dat bani lui Bercea

"S-a mai intamplat un lucru: in data de 3 iulie parea a fi o data speciala, pentru ca eu imi programasem sa plec intr-un concediu, ca orice om, vara, cu familia. Am aflat pe 1 iulie ca trebuie sa fiu pe 7 la Curtea de Apel pentru dosarul 'Telepatia' si evident ca am trimis familia in concediu si eu am ramas sa fiu corect, sa fiu prezent pe 7.

Probabil ca nu s-a aflat ca eu nu mai plec, motiv pentru care pe 3 iulie, de dimineata, au fost chemati vreo doi, trei, patru, care au dat declaratiile astea de care vorbim noi", declara atunci fostul senator.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj

Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar, saptamana trecuta, fiind urmarit penal intr-un dosar de santaj. El este acuzat de procurorii DNA ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa dea bani trustului Intact, prin contracte de publicitate, pentru a nu deveni tinta atacurilor mediatice din partea televiziunilor Antena 1 si Antena 3.

Dan Voiculescu contesta controlul judiciar din dosarul santajului de presa

Sub aceasta amenintare, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-ar achitat lui Voiculescu 900.000 de euro sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa controlate de familia acestuia, arata procurorii DNA.

Al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, ar fi refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, motiv pentru care trustul Intact a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei sale.

Masura controlului judiciar cuprinde, printre altele, interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si obligatia suspectului de a se prezenta periodic la Politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voiculescu control judiciar, #Voiculescu santaj , #proces