Dan Voiculescu raspunde celor ce-l dau fugit din tara: Am plecat in interes de afaceri

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 21:16
8036 citiri
Dan Voiculescu raspunde celor ce-l dau fugit din tara: Am plecat in interes de afaceri

Dan Voiculescu reclama denigrarile din presa potrivit carora ar fi plecat din tara de frica justitiei si ameninta cu procese.

Voiculescu arata ca, duminica, un post Tv declara ca ar fi plecat din tara pentru a evita consecintele dosarului Sorin Alexandrescu. Voiculescu promite ca se va adresa justitiei pentru aceasta acuzatie.

Romania Tv a informat, duminica seara, ca Dan Voiculescu a parasit Romania joi, dupa retinerea directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Dan Voiculescu scrie, pe blogul sau, ca rapoartele privind plecarea sa din tara sunt false si va actiona in justitie postul care a facut aceste acuzatii: "Astazi, duminica, 2 iunie 2013, un post caruia ii voi intenta un nou proces, comunica, in regim de breaking news, ca as fi plecat din tara pentru a evita consecintele dosarului Sorin Alexandrescu".

Voiculescu arata ca deplasarea sa nu are nicio legatura cu cazul Sorin Alexandrescu, ci este o deplasare in interes de afaceri, planificata din timp.

"Eu inteleg frustrarea celor care nu ma pot invinge, m-am confruntat o viata cu asemenea cazuri. Dar, dupa ce am infruntat deschis abuzurile regimului Basescu in perioada sa de maxima forta, daca cineva crede ca ma ascund acum este fie prost, fie ticalos. Calatoresc frecvent, sunt si acum plecat, ma voi intoarce joi, dar aceasta intamplare nu are nicio legatura cu cazul Alexandrescu. Eu imi planific deplasarile din timp si nu-mi pot schimba programul dupa dorintele unor televiziuni pierdute in derizoriu, certate cu bunul simt si adevarul", scrie Dan Voiculescu.

Fondatorul PC mai afirma ca in intervalul 1 martie 10 mai anul acesta au aparut, in Evenimentul Zilei 146 articole despre el, insa ulterior numarul citarilor s-au inmultit exponential. Voiculescu declara ca este victima unei campanii furibunde, insa, cu toate acestea, nu va raspunde decat in justitie acuzatiilor care i se aduc.

"In intervalul 1 martie - 10 mai 2013, Evenimentul zilei a publicat, in print si online, 146 de articole cu si despre Dan Voiculescu. Articole distincte! In cadrul acestora, numele meu a fost mentionat, direct sau indirect, de 735 de ori", incepe Voiculescu.

"Am ales sa nu raspund denigrarilor decat in instanta. Si, in recentul proces in care Traian Basescu a fost condamnat pentru afirmatii calomniatoare la adresa mea, am dovedit ca justitia este raspunsul adecvat la asemenea abordari", isi justifica acesta pozitia.

Dan Voiculescu arata ca "speculand un conflict comercial denaturat intr-un dosar penal din motive care, sunt convins, vor fi elucidate de justitie , s-a declansat o noua campanie furibunda de denigrare orientata impotriva mea, a familiei mele si a trustului Intact".

Numele sau a fost mentionat, in noile circumstante, de peste 5.000 de ori, in ceea ce Voiculescu considera a fi presiuni asupra institutiilor statului.

"Din datele preliminare ale monitorizarilor, in doar trei zile, doua televiziuni mi-au invocat numele de peste 5000 de ori in contexte halucinante, printre care dezinformari flagrante care au scopul evident de a genera presiuni asupra institutiilor statului".

Voiculescu mai anunta ca a imputernicit pe Gheorghita Mateut sa notifice "celor care dezinformeaza cu interesul evident de a genera presiune asupra institutiilor statului si de a denigra trustul media numarul 1 din Romania ca vor raspunde in justitie pentru actiunile lor. Totodata, vor fi sesizate oficial toate institutiile interne si internationale care au competenta pe zonele de audiovizual si concurenta".

"Cei care incearca sa acumuleze cota de piata printr-un razboi incorect, bazat pe dezinformari si presiuni, dus impotriva televiziunilor unui trust 100% romanesc, confirmat zilnic de increderea a 10 milioane de romani, si-au facut un calcul gresit. A mai incercat cineva sa ii convinga pe romani "sa nu se uite la Antene" si a pierdut cu 87%", incheie fondatorul Partidului Conservator.

Romania Tv informa, duminica seara, ca Dan Voiculescu a parasit Romania joi seara, la cateva ore dupa ce fusese retinut directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu. Voiculescu a plecat cu avionul personal, de la un terminal privat al aeroportului Otopeni, acelasi terminal de la care a incercat sa plece din tara si Gigi Becali, inainte de a fi condamnat la trei ani de inchisoare.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Dan Voiculescu plecat Romania, #Dan Voiculescu plecare tara, #Dan Voiculescu proces , #proces