Dosarul ICA: DNA cere pedepse mai mari pentru Dan Voiculescu

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 10:20
3390 citiri
Dosarul ICA: DNA cere pedepse mai mari pentru Dan Voiculescu

Procurorii anticoruptie cer pedepse in regim de executare de pana la 12 ani de inchisoare pentru Dan Voiculescu.

Anchetatori DNA isi argumenteaza solicitarea prin faptul ca pedepsele cele primite sunt prea mici pentru infractiunile comise, relateaza B1 TV.

Dan Voiculescu este acuzat ca a determinat persoane cu functii inalte sa comita infractiuni, din pozitia de lider al conservatorilor, iar prejudiciul in acest caz este de 60 de milioane de euro.

Dosarul ICA: Cum isi recompensa Voiculescu subalternii dupa ce faceau operatiunile nelegale

"Trebuie avut in vedere ca faptele sunt cu un impact deosebit asupra bugetului public al Romaniei. Contributia infractionala dovedita in cauza prin probele administrate a fost sub forma autoratului ori complicitatii. Si numai prin comiterea faptelor in aceasta modalitate a fost atins scopul infractional, respectiv afectarea bugetului public, afectarea onestei desfasurari a activitatilor de privatizare si care sunt incompatibile cu aplicarea unor pedepse in cuantum mediu", arata procurorii DNA.

"Demersurile inculpatilor pentru fraudarea ICA au constat in acte infractionale succesive si impun o pedeapsa cu executare, dar si intr-un cuantum mai ridicat", cer procurorii DNA, judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti.

Dan Voiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 26 septembrie, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, in dosarul privind privatizarea ICA.

Tribunalul Bucuresti a mai dispus in cazul lui Voiculescu si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale.

Tot la sase ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, fiind atacata cu apel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DNA proces Voiculescu, #pedeapsa proces Voiculescu , #proces