Dosarul in care Voiculescu este acuzat de coruptie, un nou termen

Vineri, 08 Martie 2013, ora 10:15
2385 citiri
Dosarul in care Voiculescu este acuzat de coruptie, un nou termen
Foto: Arhiva

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti judeca, vineri, un nou termen in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este acuzat de coruptie.

Ultima oara, procesul a fost amanat pe 20 februarie. Atunci, Dan Voiculescu a fost prezent la tribunal, aceasta fiind una din rarele sale aparitii in instanta.

La iesire el le-a explicat jurnalistilor: "Cauza de la care a pornit procesul acesta, si anume faptul ca eu, in calitate de presedinte al unui partid, am intervenit intr-o operatiune comerciala a fost prescrisa (...) Acum cateva luni, nu stiu exact, nici nu e important".

Procesul lui Voiculescu, amanat: Nu mi-e teama deloc, antrenorii m-au invatat sa fiu curajos!

Dosarul s-a intors pentru a treia oara la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, pentru ca Dan Voiculescu demisionase din functia de senator.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa tergiverseze procesul pana in apropierea termenului de prescriptie folosindu-se de doua ori de calitatea sa de parlamentar pentru a muta procesul de la o instanta inferioara la una superioara si invers.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Voiculescu ICA proces termen, #Voiculescu acuzat coruptie ICA , #proces
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Voiculescu, as dori ca justitia sa iti dea plata actelor tale, dupa