Ghinionul lui Dan Voiculescu la instanta suprema

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 19:40
6511 citiri
Ghinionul lui Dan Voiculescu la instanta suprema
Foto: Grup RC

Dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a fost repartizat la completul 4 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acelasi care l-a condamnat in fond pe Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul Calitatii". Fondatorul PC a primit termen de judecata pentru 25 aprilie la ICCJ.

Senatorul ales va fi judecat de completul din care fac parte Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru, judecatorii care l-au condamnat in fond pe fostul premier la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Trofeul Calitatii", in ianuarie 2012.

Din acel complet doar Ionut Matei si Ioana Bogdan au ales sa dea o solutie de condamnare pentru Adrian Nastase, in timp ce Cristina Rotaru a decis achitarea acestuia.

Voiculescu, doar senator ales, fara juramant depus

Presa a sustinut ca Voiculescu nu a depus juramantul ca senator pentru ca dosarul ICA sa nu fie judecat de ICCJ, ci de Tribunalul Bucuresti, unde el considera ca ar avea sanse mai mari sa scape de o condamnare. TB a trimis insa dosarul la ICCJ.

Pe 10 ianuarie, Voiculescu a scris pe blog ca, interpretand evolutiile din dosar, a inteles ca "in acest caz nu se pot pronunta decat cei 'alesi' de la ICCJ si ca isi doreste sa se dea sentinta cat mai repede. In plus, el a anuntat ca va jura la prima sedinta de plen si ca nu se ascunde.

Dan Voiculescu, trimis in judecata in cazul ICA in anul 2008

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 2008, pe fostul lider al PC, Dan Voiculescu, alaturi de fostul ministru al Telecomunicatiilor, Sorin Pantis, si alte 11 persoane, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In total, DNA a trimis, pe 4 decembrie 2008, in judecata 13 persoane, considerand ca privatizarea frauduloasa a ICA s-ar fi facut in folosul lui Dan Voiculescu si s-a realizat prin subevaluarea bunurilor Institutului cu 7.796.198 de euro.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii "Grupul Industrial Voiculescu si Compania" (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada 1991-2003, cele 13 persoane au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre SC GRIVCO Bucuresti, a pachetului de actiuni detinut de ADS la ICA, la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala si in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare.

Institutul de Cercetari Alimentare a devenit atractiv datorita activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul in suprafata de 36.676,79 mp si constructiile in suprafata desfasurata de 9.983 mp, amplasate in zona rezidentiala a lacului Baneasa si avand toate utilitatile in apropiere, sustin procurorii.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#judecare dosar Dan Voiculescu, #Dan Voiculescu judecat ICA, #Voiculescu judecat complet condamnat Nastase , #proces
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Eu zic, Dumnezeu sa-i dea pedeapsa in functie de cat "bine" a facut