Nelu Iordache i-a platit 900.000 de euro lui Voiculescu dupa ce a fost santajat - Surse

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 11:47
9286 citiri
Nelu Iordache i-a platit 900.000 de euro lui Voiculescu dupa ce a fost santajat - Surse
Foto: B1TV

Unul dintre oamenii de afaceri care l-au denuntat pe Dan Voiculescu pentru santaj este Nelu Iordache, patronul Romstrade, sustin surse judiciare. Acesta ar fi cedat santajului si ar fi platit 900.000 de euro lui Dan Voiculescu pentru a nu fi discreditat public prin intermediul trusturilor de presa detinute de acesta.

Suma ar fi fost achitata sub foma a cinci contracte de publicitate, informeaza Digi24.

Nelu Iordache este in prezent arestat la domiciliu, dupa ce a stat un an si jumatate in inchisoare, fiind acuzat de deturnare de fonduri europene, spalare de bani si inselaciune.

Surse judiciare spun ca el l-ar fi denuntat pe Dan Voiculescu la DNA pentru santaj in urma cu un an. La vremea respectiva, Dan Voiculescu scria pe blog ca nu il cunoaste si nu a discutat niciodata cu Nelu Iordache.

Potrivit probelor administrate in acest dosar, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii.

"Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact Media si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3", mai arata DNA.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj - A fost pus sub control judiciar

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj: Cum se apara fondatorul Intact

Ceilalti doi oameni de afaceri care l-ar fi denuntat pe Dan Voiculescu tot pentru santaj ar fi Octavian Cretu si Nicolae Palfi, actionari ai societatii Romaqua, sustin surse judiciare.

Acuzatii grave in iunie 2013

Mihai Craiu, un fost colaborator al lui Dan Voiculescu, facea anul trecut dezvaluiri incendiare despre modul in care fondatorul PC folosea mijloacele mass-media avute la dispozitie pentru a santaja oameni de afaceri.

Voiculescu, acuzat ca are un aparat contrainformativ prin care urmareste "tintele" date pe mana jurnalistilor

Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)

Voiculescu si metodele securistice: Punea microfoane sub mesele oamenilor de afaceri?

"Sunt oameni care stiu, au fost santajati in mod direct. Intrebati-l pe Octavian Cretu, de la Borsec, cati bani i-a cerut Voiculescu si de ce l-a tarnosit prin toate canalele media. Intrebati-l pe el sa dea declaratii, ca el a fost santajat", declara anul trecut Mihai Craiu, cel care a condus Jurnalul National timp de mai bine de sapte ani.

Astfel, dupa o campanie sustinuta dusa timp de o luna in 2007 impotriva producatorului de ape minerale si bauturi racoritoare prin intermediul acestui cotidian, tonul s-a schimbat brusc in luna aprilie, pe site-ul antena3.ro fiind prezentata o investitie a Romaqua, informeaza Digi24.

Octavian Cretu, actionarul majoritar al Romaqua Grup, a refuzat sa comenteze acuzatiile care i s-au adus anul trecut si i se aduc acum lui Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu mai este acuzat de santaj, alaturi de fiica sa Camelia si de Sorin Alexandrescu, directorul Antena Grup, de catre administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

C.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Voiculescu santaj DNA, #Dan Voiculescu santaj Antena , #proces
Comentarii
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Ce zici Maxi?Faceti dreptate deseara,la Antena3?