Procesul lui Voiculescu, la final: Mateut nu se lasa - a pregatit alte solicitari pentru marti

Luni, 04 August 2014, ora 22:47
5258 citiri
Procesul lui Voiculescu, la final: Mateut nu se lasa - a pregatit alte solicitari pentru marti

Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, sustine ca toate solicitarile sale invocate la sedinta maraton de luni, in care s-a judecat un nou termen in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), au fost respinse "inainte de a fi conturate".

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut de doua ori recuzarea completului de judecata, dar si audierea a nu mai putin de 14 martori, printre care si Traian Basescu, Ilie Sarbu sau Dacian Ciolos.

La un moment dat, aparatorii inculpatilor au cerut amanarea procesului, invocand "oboseala si canicula". Toate aceste solicitari au fost respinse de judecatori si procesul a trecut la urmatoarea etapa - dezbaterile finale, in cadrul carora procurorii au cerut pedepse mai mari pentru toti inculpatii.

Procesul lui Voiculescu, la final: Instanta respinge audierea lui Basescu, Ciolos si Ilie Sarbu

Mateut a declarat, de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, ca "cererile au fost respinse chiar inainte de a fi conturate. Nici n-am apucat sa le formulez, ca am si primit solutiile" si si-a exprimat speranta ca in acest caz se va autosesiza CSM-ul.

"Am recuzat instanta de doua ori pentru motive diferite. Nu a fost vorba de acelasi caz de incompatibilitate, erau cereri perfect admisibile, care trebuiau sa fie inaintate unui complet de judecatori competenti. Nu pot sa inteleg de ce, voi astepta motivarea.

Vreau sa precizez ca exista totusi o cale de atac, care poate fi exercitata dupa ramanerea unei decizii definitive: exista si o contestatie in anulare", a declarat Mateut.

Procesul lui Voiculescu, la final: Procurorii cer pedepse mai mari. Dezbaterile se reiau marti

In ceea ce priveste respingerea audierii ca martor a lui Traian Basescu, aparatorul lui Dan Voiculescu spune ca aceasta audiere "ar fi fost relevanta". "E o cerere pe care am reiterat-o, pentru ca am apreciat ca este o proba care ar trebui sa fie administrata, este concludenta si utila. Eu cred ca se puteau obtine lamuriri", a adaugat Mateut.

Cu toate ca luni, magistratii au respins majoritatea solicitarilor, Mateut le-a marturisit jurnalistilor ca a pregatit si pentru marti noi solicitari. "Am mai multe cereri pregatite, sper sa le accepte de data asta".

Dan Voiculescu a plecat de la Curtea de Apel in jurul orei 14:30, motivand ca trebuie sa ajunga la IPJ Ilfov, ca in fiecare luni si vineri, ca masura a controlului judiciar dispus intr-un alt dosar de santaj. Mateut a spus ca Voiculescu nu a revenit in sala de proces pentru ca se discutau aspecte juridice, insa clientul sau va fi prezent la termenul de marti.

Avocatul s-a aratat optimist in legatura cu verdictul final in acest caz: "Eu nu pun aici problema unei pedepse! Nu exista nici macar o proba care sa justifice o condamnare. Nu s-a pus in discutie o reincadrare juridica, am fost surprins".

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar in 2008. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...