Procesul lui Voiculescu, pe ultima suta de metri: Verdict final in aceasta seara?

Luni, 04 August 2014, ora 21:00
2948 citiri
Procesul lui Voiculescu, pe ultima suta de metri: Verdict final in aceasta seara?

Dan Voiculescu ar putea afla in aceasta seara sentinta in dosarul in care este acuzat ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare.

Procesul, care a inceputul in jurul orei 11:00, se afla pe ultima suta de metri. Avocatii inculpatilor au cerut audierea a nu mai putin de 14 martori noi, printre care Traian Basescu, Dacian Ciolos, Ilie Sarbu sau Daniel Constantin.

Ba, mai mult, unul dintre inculpati, Flavius Pop, a cerut sa fie suspus testului poligraf pentru a-si demonstra nevinovatia.

Dosarul ICA a lui Voiculescu, la final - cele mai importante informatii, LIVE

Avocata Maria Vasii a solicitat, la randul sau, suspendarea judecarii cauzei si sesizarea Curtii Europene de Justitie de la Luxemburg. Motivul invocat a fost verificarea concordantelor dintre legea din Romania si legislatia europeana privind aplicarea masurii sechestrului.

Toate aceste solicitari au fost respinse, luni seara, de completul de magistrati. Lui Dan Voiculescu i-au fost insa acceptate inregistrarile video care ar demonstra progresul stiintific reusit de ICA dupa privatizare, insa aceasta solicitare nu ar tegiversa in niciun fel procesul.

Ulterior, judecatorul Gheorghita Mateut, aparatorul lui Dan voiculescu, a cerut recuzarea completului de judecatori. Mateut sustine ca judecatoarea Bogdan nu este compatibila, deoarece nu poate sa ia masura punerii sechestrului si apoi sa judece contestatia cu privire la sechestru, cerere de asemenea respinsa.

Procesul lui Voiculescu, la final: Intanta respinge audierea lui Basescu, Ciolos si Ilie Sarbu

Aceasta noua solicitare a aparatorilor lui Dan Voiculescu a venit in momentul in care judecatoarea Camelia Bogdan se pregatea sa dea cuvantul procurorilor.

Urmeaza dezbaterile finale si pledoariile avocatilor. Fiecare din cei 20 de avocati are dreptul sa isi prezinta concluzia finala. Acesta este penultimul pas procedural inainte de ramanerea in pronuntarea sentintei. Judecatoarea Camelia Bogdan a anuntat ca va audia pledoariile, astfel ca dosarul ICA va fi finalizat in aceasta seara. Instanta are optiunea sa emita sentinta dupa inchiderea sedintei sau sa dispuna un alt termen pentru pronuntarea acesteia.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca daca dezbaterile vor continua dupa ora 24:00, magistratii vor trebui sa dea un alt termen, pentru ca ies din procedura stabilita pentru luni, 4 august.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar in 2008. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Voiculescu proces ICA, #Voiculescu ICA sentinta, #Voiculescu decizie proces ICA , #proces