Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Sentinta, data abia pe 12 septembrie

Joi, 29 August 2013, ora 16:32
3434 citiri
Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Sentinta, data abia pe 12 septembrie
Foto: cugetliber.ro

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au anuntat, joi, ca raman in pronuntare in cazul lui Dan Voiculescu, acesta fiind acuzat de spalare de bani in procesul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Instanta a afirmat ca verdictul va fi anuntat pe 12 septembrie. Decizia nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata cu apel.

Procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru toti acuzatii din dosar. Inainte de a intra in sala de judecata, pentru a asista la ultimul termen al procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, Voiculescu a declarat ca "organele doamnei Udrea si ale lui Basescu au dat deja verdictul".

"Uitati-va astazi in ziare, la Evenimentul Zilei de exemplu, care au scris: instanta trebuie sa... Pai daca trebuie instanta, atunci asa va fi", a adaugat presedintele fondator al Partidului Conservator, dupa ce l-a luat de dupa gat, prieteneste, pe avocatul sau, Gheorghita Mateut.

Voiculescu, aproape de verdict: Organele doamnei Udrea si ale lui Basescu s-au pronuntat (Video)

Evenimentul Zilei a anuntat, joi dimineata, ca instanta trebuie sa se pronunte asupra procesului in cauza, in viziunea omului de afaceri articolul fiind "presiune asupra justitiei".

"Am mare incredere in justitie, in ciuda unor presiuni care se fac", a mai spus Dan Voiculescu, inainte de a intra in sala de judecata.

Ultimul termen in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

De cand a fost trimis in judecata, Dan Voiculescu s-a ferit cat a putut de Instanta Curtii Supreme, cea care l-a condamnat la inchisoare si pe fostul premier Adrian Nastase.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Voiculescu condamnare proces ICA, #Voiculescu dosar ICA, #proces Dan Voiculescu , #proces