Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Sentinta, data abia pe 12 septembrie

Joi, 29 August 2013, ora 16:32
3318 citiri
Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Sentinta, data abia pe 12 septembrie

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au anuntat, joi, ca raman in pronuntare in cazul lui Dan Voiculescu, acesta fiind acuzat de spalare de bani in procesul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Instanta a afirmat ca verdictul va fi anuntat pe 12 septembrie. Decizia nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata cu apel.

Procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru toti acuzatii din dosar. Inainte de a intra in sala de judecata, pentru a asista la ultimul termen al procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, Voiculescu a declarat ca "organele doamnei Udrea si ale lui Basescu au dat deja verdictul".

"Uitati-va astazi in ziare, la Evenimentul Zilei de exemplu, care au scris: instanta trebuie sa... Pai daca trebuie instanta, atunci asa va fi", a adaugat presedintele fondator al Partidului Conservator, dupa ce l-a luat de dupa gat, prieteneste, pe avocatul sau, Gheorghita Mateut.

Voiculescu, aproape de verdict: Organele doamnei Udrea si ale lui Basescu s-au pronuntat (Video)

Evenimentul Zilei a anuntat, joi dimineata, ca instanta trebuie sa se pronunte asupra procesului in cauza, in viziunea omului de afaceri articolul fiind "presiune asupra justitiei".

"Am mare incredere in justitie, in ciuda unor presiuni care se fac", a mai spus Dan Voiculescu, inainte de a intra in sala de judecata.

Ultimul termen in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

De cand a fost trimis in judecata, Dan Voiculescu s-a ferit cat a putut de Instanta Curtii Supreme, cea care l-a condamnat la inchisoare si pe fostul premier Adrian Nastase.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...