Procesul lui Voiculescu, un nou termen

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 08:40
3874 citiri
Procesul lui Voiculescu, un nou termen
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece, vineri, un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzat de coruptie.

Ultima amanare in acest dosar a avut loc pe 19 martie, dupa ce judecatoarea care se ocupa de acest caz, Viorica Dinu, a fost arestata pentru coruptie.

Procesul lui Voiculescu, o noua amanare: Ies din politica atunci cand iese si Basescu

Dosarul s-a intors la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, pentru ca Dan Voiculescu demisionase din functia de senator.

Acesta a fost acuzat ca a incercat sa tergiverseze procesul pana in apropierea termenului de prescriptie folosindu-se de doua ori de calitatea sa de parlamentar pentru a muta procesul de la o instanta inferioara la una superioara si invers.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro. Fostul senator a fost trimis in judecata de catre procurori in luna decembrie 2008.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Voiculescu proces termen amanare, #proces Voiculescu privatizare ICA , #proces