Se judeca stramutarea dosarului ICA: "Dan Voiculescu este un star, dar in proces mai sunt alti 12 oameni" (Video)

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 10:42
4059 citiri
Se judeca stramutarea dosarului ICA: "Dan Voiculescu este un star, dar in proces mai sunt alti 12 oameni" (Video)
Foto: Digi24

Fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, cercetat si el in lotul ICA, care asteapta judecarea la ICCJ a cererii de stramutare a procesului la o alta instanta, a declarat ca magistratii simt "o presiune pe constiinta" si ca ceilalti 12 acuzati sunt defavorizati de mediatizarea lui Dan Voiculescu.

"Este vorba de faptul ca indiferent cum am vrea sa gandim, asupra oricarui judecator de la o Curte de Apel este o presiune continua. Exista doua parti: procesul Voiculescu si altii. Noi mergem pe ideea ca e un proces Voiculescu, de evaziune fiscala. Nu ne uitam deloc la ceilalti 12, mai in varsta, mai mult sau mai putin tineri. Dan Voiculescu este un star, datorita mass media", a spus Sorin Pantis, cerand opiniei publice sa nu se mai concentreze pe figura lui Dan Voiculescu.

Cand se judeca noua cerere de stramutare in dosarul ICA, in care e inculpat Voiculescu

Fostul ministru al Comunicatiilor s-a plans ca cei 12 inculpati au primit sentinte nedrepte la prima instanta.

"A fost o decizie nedreapta, de care o sa discutam la un moment dat. Ce s-a intamplat, in prima instanta este teribil de nedrept. Am facut cererea de stramutare mai demult, nu cred ca va avea mai mult succes decat a domnului Voiculescu, dar eu, facand parte din 'si altii', mi se pare normal sa-i reprezint", a adaugat Sorin Pantis.

Pantis a accentuat ca i se pare ca magistratii care judeca acum Dosarul ICA traiesc sub o presiune care ar putea sa le deformeze o judecare impartiala a cazului.

"Nu vorbim numai de presiune media, e o presiune pe Curtea de Apel. Nu poate sa nu fie o presiune pe constiinta fiecarui judecator, mai ales cand trebuie sa judece oameni arestati cu o jumatate de ora inainte", a incheiat Sorin Pantis.

Voiculescu pierde la instanta suprema: Procesul sau continua la Bucuresti

Sorin Pantis a depus miercuri, 16 iulie, o cere de stramutare a dosarului ICA.

Judecatorii ICCJ au respins la data de 11 iulie o prima cerere de stramutare a dosarului, depusa de Dan Voiculescu, avocatii acestuia invocand presiunea mediatica si sustinand ca noul presedinte al completului de judecata, Camelia Bogdan, nu ar fi un judecator impartial.

Ca urmare a respingerii primei cereri de stramutare, dosarul privind fraudarea ICA continua sa fie judecat la Curtea de Apel Bucuresti, avand urmatorul termen pe data de 4 august, data la care vor fi audiati ultimii doi inculpati, iar avocatii isi vor prezenta pledoariile.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Pe fond, Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru fraudarea statului roman cu 60 de milioane de euro, iar Sorin Pantis la sase ani de inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Sorin Pantis stramutare proces ICA, #ICA Curte de Apel stramutare, #Pantis Voiculescu ICA stramutare , #proces