Sfarsitul varanului! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 04 Iulie 2014, ora 07:58
18772 citiri
Sfarsitul varanului! (Opinii)

In jurul lui Dan Voiculescu latul se strange tot mai tare. Toate strategiile avocatilor s-au prabusit la termenul de saptamana aceasta si echipa avocatului Mateut arunca si ultima carte - stramutarea procesului.

Am indoieli ca va fi o miscare de succes, pentru ca nu vad ce justificare ar putea avea o asemenea decizie.

Potrivit articolului 71 din Codul de procedura penala, decizia apartine exclusiv Inaltei Curti de Casatie si Justitie si poate fi luata in conditii precis definite, adica in care: "Inalta Curte de Casatie si Justitie poate stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, atunci cand exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorilor instantei este afectata datorita imprejurarilor cauzei, calitatii partilor ori atunci cand exista pericol de tulburare a ordinii publice".

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/ll492-noul-cod-de-procedura-penala.html#ixzz36iNkpr00."

Eu nu vad care dintre aceste motive i-ar fi aplicabil lui Dan Voiculescu. Respingerea exceptiilor apararii de catre complet nu e motiv legal de stramutare si nu am niciun motiv sa pun la indoiala exigenta ICCJ. Cu atat mai mult cu cat o stramutare ar presupune practic reluarea porcesului de la zero, in conditiile in care dupa ani de tergiversari iata ca el este aproape de ultimul termen.

Aceasta ultima manevra, care vine dupa incercarea de recuzare a noului complet, arata cred disperarea lui Dan Voiculescu. A fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare. Specialistii spun ca nu este deloc exclusa o inasprire a verdictului. Se vehiculeaza chiar 12 ani de inchisoare.

Cred ca dl Voiculescu este terifiat de turnura pe care a luat-o procesul. Judecatorul Mustata parea a fi tot ce si-a dorit. Mare ghinion ca a fost ridicat exact in ziua in care urma sa pronunte o solutie la o exceptie cruciala ridicata de avocati.

Si iata-l pe Dan Voiculescu ajuns pe mana unor judecatori tineri, cu severitate deja confirmata la instantele inferioare unde au lucrat, cu trecut impecabil si o carte de vizita profesionala impresionanta.

Un nevinovat ar multumi Cerului ca a ajuns la judecata unor asemenea magistrati. Dl Voiculescu nu se bucura deloc, face tot ce poate pentru a scapa de ei. Lui ii placea dl Mustata in a carui aparare a iesit public furibund.

De ce o lupta Dan Voiculescu din rasputeri sa scape de Camelia Bogdan? Probabil ca raspunsul va veni cat de curand. Si daca el va fi cel de care se teme atat de tare Dan Voiculescu, ba chiar il anticipeaza, cred, va incepe drenarea uneia dintre cele mai grave infectii ale politicii, ale presei, in general o infectie a societatii romanesti.

Multi se intreaba de ce denunturile privind santajul pe care l-ar fi comis Dan Voiculescu la adresa a trei oameni de afaceri au venit la sapte ani dupa comiterea presupusei fapte. Poate pentru ca oamenii au prins curaj vazand ca varanului i se apropie sfarsitul. Si poate vor aparea si altii care vor denunta alte grozavii comise de Voiculescu si masinariile lui infernale, inclusiv din presa.

Si tocmai de aceea nu va fi doar sfarsitul lui.

Dan Voiculescu nu se reprezinta doar pe sine, desi, desigur, raspunderea este individuala si, in caz de condamnare, doar el va intra la puscarie. Voiculescu reprezinta un intreg sistem, se afla in miezul unui intreg sistem securistic care a cangrenat Romania vreme 24 de ani inclusiv prin schilodirea presei devenita se pare nu doar instrument de propaganda politica, ci si de santaj.

Decapitarea si dezintegrarea acestui sistem peste tot unde actioneaza nu este numai un act de justitie, este un act chirugical vital pentru Romania.

Citeste si:
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....