Termen devansat pentru Voiculescu. Stramutarea in cazul ICA se judeca peste 3 zile (Video)

Marti, 08 Iulie 2014, ora 12:28
8147 citiri
Termen devansat pentru Voiculescu. Stramutarea in cazul ICA se judeca peste 3 zile (Video)

Cererea lui Dan Voiculescu de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta, se va judeca mai repede.

Astfel, termenul a fost devansat de pe 24 septembrie pe 11 iulie.

Cea mai buna veste pentru Voiculescu

"Este cea mai buna veste. Aseara am vazut la televizor faptul ca DNA a confirmat ca toate probele (din dosarul Mircea Basescu-Bercea Mondial - n.red.) sunt corecte. Pentru mine a fost un semnal pozitiv ca DNA lucreaza corect. Ii felicit. Statul de drept incepe sa functioneze autentic, real si e cel mai mare castig pentru Romania", a declarat Dan Voiculescu, la iesirea din Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, fondatorul trustului Intact a fost intrebat daca va merge la DNA. "Daca e domnul Basescu (Mircea Basescu - n. red.), nu as vrea sa fie aglomeratie", a spus Voiculescu.

Aparatorii lui Dan Voiculescu au pus la indoiala impartialitatea judecatoarei Camelia Bogdan, care, la termenul din 1 iulie al procesului, a respins pe banda rulanta toate exceptiile invocate de acestia.

Cand se judeca cererea de stramutare a procesului lui Dan Voiculescu

Procedura in cazul acestor cereri presupune ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dezbata cererea avocatilor lui Dan Voiculescu si apoi, daca sunt de acord, sa acorde stramutarea procesului la o instanta de aceeasi competenta in apropierea Capitalei.

Un episod asemanator s-a petrecut in cazul omului de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei GFR, care a obtinut stramutarea procesului sau la Curtea de Apel Ploiesti, dupa ce a invocat faptul ca procesul sau este mediatizat excesiv in Bucuresti.

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Dan Voiculescu a primit deja o condamnare de cinci ani cu executare in acest dosar, in prima instanta, la tribunalul Bucuresti.

Dosarul ICA are ca obiect privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari in Agricultura, care ar fi fost facuta in interesul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs statului in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Voiculescu, urmarit penal pentru santaj - A fost pus sub control judiciar

Intr-un alt dosar, Dan Voiculescu se afla sub control judiciar, fiind acuzat de santaj asupra unor oameni de afaceri sau companii private. Avocatii sai au contestat masura controlului judiciar, iar solicitarea urmeaza sa se judece pe 10 iulie.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...