Ultimul cuvant al lui Voiculescu in fata instantei: Am fost vanat un an si ceva, mi se pare imoral si incorect

Marti, 05 August 2014, ora 21:47
3253 citiri
Ultimul cuvant al lui Voiculescu in fata instantei: Am fost vanat un an si ceva, mi se pare imoral si incorect

Dan Voiculescu a sustinut, marti seara, ultima cuvantare in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), unde se judeca ultimul termen al procesului privatizarii ICA, inca de la orele diminetii.

"V-am inmanat un memoriu cu trei anexe as dori sa il aveti in vedere. In opinia mea rechizitoriul este incorect si nu se bazeaza pe nici o proba materiala. Este o poveste a procurorilor din '91. Este o naratiune scrisa cu talent, dar talent de scriitor nu de procuror. Rechizitoriul este bazat pe falsuri.

Diabolicul Voiculescu a urmarit 12 ani sa puna mana pe ICA, perla coroanei. Doamna procuror spune ca Voiculescu i-a determinat sa participe la privatizare. Este o minciuna", a acuzat fondatorul trustului Intact.

Se apropie verdictul in dosarul ICA - desfasurarea procesului

Dan Voiculescu i-a criticat si pe procurori, sustinand ca s-au folosit de o "tehnica murdara", intrucat au inceput urmarirea penala fara sa il anunte si l-au "vanat" mai mult de un an, fara sa fie chemat sa dea vreo declaratie.

"Nu exista astfel de declaratii. O alta minciuna vorbeste de acea acuzatie pentru care am primit prescrierea. Doamna procuror a spus ca sunt probe dar nu am fost nici condamnat, nici achitat. Sunt martori in dosar care spun ca procurorul Eva ii determina sa spuna rau despre mine.

Este un lucru foarte grav pentru Justitie si pentru aceasta categorie numita procurori. Ei au datoria sa vina cu probe in favoarea presupusului vinovat. Procurorii nu trebuie sa caute probele numai in acuzare. Este o tehnica murdara. Urmarirea penala s-a facut fara mine.

Eu am fost vanat un an si ceva dar eu nu am fost chemat sa dau vreo declaratie. Mi se pare imoral si incorect", a detaliat Voiculescu.

El a vorbit si despre acuzatia spalarii de bani, spunand ca nu a facut acest lucru, ci doar a oferit un imprumut institutului.

"Ultimul punct este spalarea de bani. Nu am spalat in viata mea si metodele acestea imi sunt straine. Am imprumutat ICA cu bani si imprumutul e imprumut. Cand nu au putut returna am zis puteti sa imi dati actiuni. Sunt doar smecherii ce au facut procurorii in rechizitoriu. Sunt acuzat ca am vrut sa obtin ilegal 90% din ICA. Eu aveam prin Grivco 100% si in Grivco aveam 93%. Ce rost avea sa spal bani prin ICA. Va multumesc mult", a incheiat fostul senator.

"A existat un NUP care a fost infirmat, dar nu spune ca a fost infirmat in 2007, dupa ce eu am facut maririle de capital. E urat", a declarat Voiculescu, citat de Antena 3.

Marti are loc ultimul termen al dosarului ICA, in care toti avocatii celor 12 inculpati au cerut fie achitarea, fie rejudecarea. Avocatul lui Dan Voiculescu a mai solicitat si schimbarea incadrarii juridice din spalare de bani in tainuire, insa procurorul de caz a cerut respingerea acesteia.

Dan Voiculescu a cerut, in timpul procesului, sa isi spuna mai repede ultimul cuvant, in jurul orei 15:30, insa judecatorii l-au refuzat, precizand ca poate sa plece si sa revina mai tarziu. Fondatorul trustului Intact a plecat, cu promisiunea ca se va intoarce, si a revenit la Curtea de Apel Bucuresti putin dupa ora 19:00.

D.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Voiculescu ultim cuvant, #Voiculescu termen ICA, #Voiculescu proces ICA , #proces