Ultimul termen in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

Joi, 29 August 2013, ora 08:56
3459 citiri
Ultimul termen in procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA
Foto: Arhiva

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este acuzat de spalare de bani, a ajuns la final, joi fiind programate pledoariile finale.

La cinci ani de la inceperea procesului, urmeaza sa se pronunte o sentinta in acest caz. Daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri risca pana la 12 ani de inchisoare.

Dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

De cand a fost trimis in judecata, Dan Voiculescu s-a ferit cat a putut de Instanta Curtii Supreme, cea care l-a condamnat la inchisoare si pe fostul premier Adrian Nastase.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.

Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Dan Voiculescu ultimul termen proces, #Dan Voiculescu privatizare ICA, #Dan Voiculescu proces , #proces