Voiculescu afla daca face inchisoare in dosarul ICA

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 07:49
1891 citiri
Voiculescu afla daca face inchisoare in dosarul ICA
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, afla, joi, daca va face sau nu inchisoare, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu risca o pedeapsa de pana la 12 ani de inchisoare in acest dosar. Decizia nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata cu apel.

Procesul lui Voiculescu s-a incheiat: Sentinta, data abia pe 12 septembrie

Dezbaterile finale pe fondul cauzei au avut loc in data de 29 august, cand procurorul de sedinta a cerut inchisoare cu executare pentru toti cei 13 inculpati din acest dosar.

Voiculescu si-a dat demisia de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.

Acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dan Voiculescu verdict ICA, #Dan Voiculescu privatizare ICA, #Voiculescu ICA sentinta , #proces